AddToAny

Omorganiseringsplanene ble møtt med kritikk - nå vil UiO bruke mer tid

Forslaget om flytting av enhet for HMS og beredskap skapte sterk motstand. Nå vil ledelsen bruke mer tid på prosessen, men NTL-lederen er fremdeles skeptisk.
UiO har et ønske om å drive HMS og beredskapsarbeid enda bedre enn i dag.

Derfor er det satt i gang en prosess for å vurdere organiseringen av HMSB-enheten som i dag ligger direkte under universitetsdirektøren.

UiOs foreløpig eneste løsningsforslag er å gjøre enheten til en underseksjon i Avdeling for personalstøtte. Men som Uniforum skrev i mars, er forslaget blitt møtt med motstand hos både fagforeninger og hovedverneombudet.

Mens det opprinnelig var lagt opp til at prosessen skulle gå raskt, har ledelsen nå besluttet at det skal brukes mer tid.

Flere kapasitetskrevende prosesser på gang

HMSB ble opprettet i 2015 med egen direktør - som resultat av en større utredning om sikkerhet og beredskap på UiO. Ifølge sakspapirene da saken var oppe i universitetsstyret, hadde UiO på den tid en «ambisjon om å være blant de ledende virksomheter på HMS og beredskap i Norge».

I dag har ikke HMSB lenger noen direktør. Den opprinnelige direktøren er gått over i en annen stilling på UiO og HMSB har siden da blitt ledet av en seksjonsleder. Nå ligger enheten an til å underlegges personaldirektør Irene Sandlie. Men fremdeles er ingenting avgjort.

Hva som er gjort i arbeidet med å vurdere HMSB-enhetens organisering siden Uniforum skrev om saken i mars, har ikke Uniforum fått tak i. Universitetsdirektør Arne Benjaminsen svarer ikke på dette, men opplyser at prosessen vil ta lengre tid enn antatt.

- UiO har for tiden flere pågående og kapasitetskrevende prosesser. Flere av disse må ha høy prioritet av hensyn til virksomhetskritiske leveranser. Vi har derfor valgt å avvente denne saken inntil videre, skriver Benjaminsen på e-post.

På telefon presiserer han at dette ikke innebærer at prosessen er satt på pause:

- Arbeidet med å vurdere fremtidig organisering pågår, men vi kommer til å bruke lengre tid enn først planlagt. Nå ønsker vi å bruke mer tid for å få en best mulig prosess, sier Benja

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Ta bort alle personnavn på bygninger, veier og større saler.
Uniforum 25.10.2021
Når det gjelder elendighetsbeskrivelser for nordisk odontologi kan de fire emeriti neppe ha fulgt med i tiden. Det kan se ut som om odontologi som fag har profitert godt på deltagelse i de nordiske helsefakulteter.
Uniforum 25.10.2021
Vi er usikre på om motivet til Barkvoll, når han foruten å fremme sitt kandidatur til rektorstillingen ved OsloMet, nå ønsker å oppløse Det odontologiske fakultet ved UiO, skriver tidligere dekaner og prodekaner ved OD.
Uniforum 24.10.2021
Oddmund Løkensgard Hoel ble i statsråd i dag utnevnt til statssekretær for forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe. Den 52-årige trønderen er historiker og forfatter, nå bosatt i Luster, melder Universitetsavisa.
Uniforum 22.10.2021
Ein reinsemetode basert på nano-gelar er den mest skånsame for oljemåleri. Det fann Lena Porsmo Stoveland ut då ho brukte Munchs Aula-måleri som forskingsobjekt i doktoravhandlinga si på UiO.
Uniforum 22.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt