NNN-arbeideren
07.12.2021
Ansatte og lokalsamfunnet kjempet med nebb og klør da Nortura la ned slakteriet i Otta. To år senere har det samme engasjementet ført til bygginga av et nytt slakteri - med minst 50 nye arbeidsplasser.
- Dette er HELT KONGE! For hele regionen, vi har bruk for arbeidsplassene!
Solfrid Aateigen Ulen er jublende glad. Ikke på vegne av seg selv. Nei, hun er glad for Otta. For Vågå. For Sel. For gamle arbeidskamerater. For den lokale matindustrien. For hele Gudbrandsdalen.
To år har gått siden de fikk beskjed om det motsatte. At Nortura skulle legge ned slakteriet.
- 70 mennesker fikk høre at arbeidsplassen ville forsvinne.
Det var ei tung tid, minnes Aateigen Ulen.
TURMAT-VEKST
Fullt så ille ble det heldigvis ikke. Selv har hun altså fått jobb på massivtreen på Vågå. Andre har funnet andre jobber. Et par slaktere starta opp det som har blitt en populær kjøttforretning i Otta sentrum. Andre fikk fortsette for Nortura på Rudshøgda, så tidligpensjonen kunne berges.
Og, det ble aldri helt tomt i de gamle lokalene til Nortura på Otta.
Gilde turmat
Les opprinnelig artikkelSolfrid Aateigen Ulen er jublende glad. Ikke på vegne av seg selv. Nei, hun er glad for Otta. For Vågå. For Sel. For gamle arbeidskamerater. For den lokale matindustrien. For hele Gudbrandsdalen.
To år har gått siden de fikk beskjed om det motsatte. At Nortura skulle legge ned slakteriet.
- 70 mennesker fikk høre at arbeidsplassen ville forsvinne.
Det var ei tung tid, minnes Aateigen Ulen.
TURMAT-VEKST
Fullt så ille ble det heldigvis ikke. Selv har hun altså fått jobb på massivtreen på Vågå. Andre har funnet andre jobber. Et par slaktere starta opp det som har blitt en populær kjøttforretning i Otta sentrum. Andre fikk fortsette for Nortura på Rudshøgda, så tidligpensjonen kunne berges.
Og, det ble aldri helt tomt i de gamle lokalene til Nortura på Otta.
Gilde turmat