AddToAny

NSO: Rekordsøkning bør gi større satsing på studielivet

- Det er viktig at institusjonene har nok ressurser for å tilrettelegge for studentene sine behov, sier NSO-leder Tuva Todnem Lund. Studentlederen forventer også en økning i studiestøtten.
Opptakstallene for høyere utdanning viser at 110 119 studenter har fått tilbud om plass i høyere utdanning til høsten, som er en oppgang på 2120 studenter fra i fjor. Det er svært gledelig, mener Norsk studentorganisasjon. Det å studere er for mange den beste tiden i livet. Utdanning gir oss studenter viktig kunnskap, styrker Norge som kunnskapsnasjon og ruster oss alle for fremtiden.

- Det er veldig gøy å se så høye opptakstall! Gratulerer så mye til alle som i dag har fått tilbud om studieplass- dere har mye å glede dere til, sier Tuva Todnem Lund, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.

Forventer at studiestøtten økes

Med høye opptakstall er Norsk studentorganisasjon bekymret for at mange vil møte en spesielt krevende studiehverdag.

- Det er viktig at det satses på at de nye studentene får en god studietid. Vi må ha slutt på romantiseringen av fattige studenter- vi trenger trygge rammer rundt studiene. Spesielt det siste året har vi hørt om studenter i vanskelige situasjoner. Det er vik

Les mer

Flere saker fra Uniforum

I verste fall kan Øyvind Eikrem stå igjen som ein martyr på altaret til ytringsfridomen, medan NTNU blir sett på som ein institusjon som ikkje godtar meiningar som strir med meiningane til fleirtalet av studentane og dei tilsette på NTNU.
Uniforum 16.09.2021
I 20 år har forskningen blomstret i Afghanistan. Nå flykter mange forskere fra landet, og de som blir igjen frykter å miste finansiering, men kan også risikere forfølgelse.
Uniforum 15.09.2021
Vi etterlyser norsk forpliktelse til å støtte Abiy Ahmed og fredsarbeidet i landet innen rammen av Etiopias suverenitet og rettsstat. Samtidig oppfordrer vi Nobelsenteret til å ikke svikte en av sine.
Uniforum 15.09.2021
Amnesty har ingen mening om maktforholdene i Etiopia og hvem som burde styre hvor.
Uniforum 15.09.2021
- For å nå ambisjonane må me jobba for at finansieringa ikkje svekkjer oss. Det er UiO-rektor Svein Stølens bodskap til ei ny regjering.
Uniforum 15.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt