AddToAny

NSFs studentleder: - Konsekvensene er så fatale at samfunnet ikke har råd til å la dette skje

NSFs studentleder: - Konsekvensene er så fatale at samfunnet ikke har råd til å la dette skje
- For helsevesenet, befolkningen og landets pasienter er det helt avgjørende at det kommer en nasjonal retningslinje som kan sikre at utdanningsinstitusjonene får utdannet sykepleierstudentene sine til normert tid, skriver Edel Marlèn Taraldsen.
Det er ikke ukjent at koronapandemien har påvirket sykepleierutdanningen. Det er heller ikke ukjent at det har vært svært utfordrende for alle som er berørt. Det gjelder sykepleierstudentene, utdanningsinstitusjonene, helsevesenet og praksisstedene. Det som derimot er noe ukjent er nok den enorme mengden jobb og det høye antall timer som utdanningsinstitusjonene har lagt ned for å sikre at de klarer å få gjennom sykepleierstudentene til normert tid. Til dere: Tusen takk for en god innsats gjennom koronapandemien, fortsett det gode arbeidet!

Vil ikke klare å utdanne nok sykepleiere

Grunnet manglende nasjonale retningslinjer har nok ikke dette vært helt enkelt, og vi i Norsk Sykepleierforbund ser i stor grad at forskjellene på hvordan utdanningsinstitusjonene har løst dette på er enorme. Med det sagt må jeg presisere at vi i aller høyeste grad tror at utdanningsinstitusjonene har gjort sitt ytterste for å ivareta sine studenter på best mulig måte! Men slik det er nå kan det se ut til at flere utdanningsinstitusjoner ikke vil klare å utdanne det antall sykepleiere som er nødvendig for å møte samfunnet

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Ortopeder har flere ganger tilbudt regjeringen å redusere antall hoftebrudd ved å innføre en ny rutine ved alle sykehus som vil koste 100 millioner kroner i året. De får ikke svar.
Sykepleien 22.10.2020
Fra 2015 til 2019 har antallet jordmorårsverk i kommunene økt fra 320 til vel 510. Det er en økning på nesten 60 prosent.
Sykepleien 22.10.2020
Av pasienter som får opioider på blå resept mot kroniske smerter, blir nesten halvparten langvarige brukere, viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet.
Sykepleien 22.10.2020
34 979 nordmenn fikk kreft i fjor. Aller mest kreft er det blant menn i Rogaland.
Sykepleien 22.10.2020
Det er flere årsaker til at eldre faller. Hvilke forhold øker risikoen for fall?
Sykepleien 22.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt