AddToAny

Norske helsekroner gikk til millionbiler. Her er hele historien

Aleris Omsorgs foretrukne leverandør av leasingbiler gjennom flere år er slått konkurs. Nå er eieren anmeldt for bedrageri, og Økokrim har ransaket kontorene.
Skagerak-konsernet, eid og drevet av Skien-mannen Kim Richard Larsen, har i flere år vært foretrukken leverandør av personell, biler, eiendom og sikkerhet til Norges største omsorgsselskap, Aleris Omsorg, nå kjent som Stendi.

p

Størsteparten av inntektene til Skagerak har vært offentlige omsorgskroner fra selskapets største kunde. Nå har Økokrim kommet på banen, etter at Stendi overleverte funnene fra en ekstern granskning.

Det tette forholdet mellom Stendi og Skagerak tok slutt etter at Stendi skiftet eiere tidligere i år. I høst har tre av Skagerak-selskapene gått konkurs.

Leaset luksusbiler

Skagerak-Entreprise Eiendom og Skagerak Bilpartner, som leverte eiendom og leasingbiler til Stendi, er begge slått konkurs den siste uka. Flere av bilene Stendi skal ha leid, var luksusbiler i millionklassen.

Bilene var leaset fra Santander Consumer Bank og Brage Finans via Skagerak til Stendi. I september gikk de to bankene til tingretten for å få rettslig kjennelse til å hente totalt 47 biler hos selskapet.

- Vi har ikke fått til samarbeid med Skagerak, og vi har ikke fått bilene inn, sier advokat Geir Gregersen til FriFagbevegelse om bakgrunnen for dette.

Gregersen representerer begge bankene, og sier til lokalavisa Varden at flere av bilene ble funnet på parkeringsplasser tilhørende Stendi i etterkant.

FriFagbevegelse har gått gjennom list

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

En Vestfold-kommune tapte saken både i tingretten og nylig i lagmannsretten etter å ha sagt opp en ansatt som av helsemessige grunner ikke kunne gå tilbake til den stillingen hun hadde.
Fagbladet 09.12.2019
- Vi får ikke fly. Vi får fly av og til, men det er ikke nok fly og de kommer ikke raskt nok, og noen ganger får vi ikke fly i det hele tatt, sier Berlevårgs kommunelege Hanne Heszlein-Lossius.
Fagbladet 09.12.2019
Fallende produktivitet og lavere yrkesdeltakelse gjør at OECDs økonomer anbefaler at Norge kutter i offentlig sektor, og spesielt i trygdeytelser.
Fagbladet 09.12.2019
Er det viktig for deg at frisøren som steller håret ditt har gode arbeidsvilkår? Da bør du sjekke denne oversikten før du bestiller frisørtime til julesveisen. Frisørenes fagforening Fagforbundet har satt ny rekord i å tegne tariffavtaler.
Fagbladet 09.12.2019
Helsefagarbeidere, sykepleiere og andre yrkesgrupper i private og ideelle helseinstitusjoner som er organisert i arbeidsgiverforeningen Virke, har fått et lønnstillegg på 7000 kroner eller 2,1 prosent.
Fagbladet 06.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt