Bondebladet
20.07.2021
- Finnmark vinner hver gang. Dette er virkelig det fylket som er på topp i folks bevissthet rundt lokalmat og lokale råvarer, sier Nina Sundqvist, adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
Norstat og Mediacom Insight har gjennomført en spørreundersøkelse for Stiftelsen Norsk Mat i 2015, 2019 og 2021. Spørsmålet de har stilt har vært det samme:
Les mer«Norge er rikt på mattradisjoner. Mens noen retter og tradisjoner kan betegnes som nasjonale, byr landet vårt også på en rekke matretter og tradisjoner som er unike for sin landsdel eller sitt lokalsamfunn. Om du ser bort fra ditt eget hjemfylke, hvilket fylke ville du reist til for å oppleve den mest karakteristiske lokalmaten?»
For å kunne sammenligne tallene har Norsk Mat også i 2021 skilt mellom Finnmark og Troms som regioner/fylker.
Finnmark: Fra 11 til 16 prosent
Resultatene viser at