AddToAny

Norges Pelsdyralslag: Fortsatt usikkerhet for pelsdyrbøndene

Puster ikke lettet ut før bøndene har fått utbetalt endelig erstatning.
Etter måneder med full stans i takseringen av pelsdyrgårdene, ble Norsk Landbrukstakst (NTL) og Landbruksdirektoratet i dag enige om å fortsette arbeidet. Næringen er lettet, men mye gjenstår før bøndene faktisk får full og rettferdig erstatning, skriver Norges Pelsdyralslag i en pressemelding.

- Vi er glade for at takseringen av pelsdyrgårdene igjen kommer i gang, men vi puster ikke lettet ut før alle bøndene har fått takster, tilbud om endelig erstatning og utbetalt endelig erstatning, sier Bertran Trane Skadsem, styreleder i Norges Pelsdyralslag.

Norske pelsdyrbønder vet fortsatt ikke om denne enigheten faktisk betyr at takseringen nå raskt kommer i gang, hvor lenge de må vent

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

- Det er ikke hver dag vi har slike oppdrag, og det var en spesiell opplevelse for mange av oss, sier Sortland brann- og redning.
Bondebladet 07.02.2023
Isbrann på enga betyr ikke at graset brenner, men at plantene kveles under isen. Hvordan skjer det og er det noe du kan gjøre for å unngå det?
Bondebladet 06.02.2023
Prisene på egg har eksplodert i en rekke vestlige land, og fugleinfluensa og produksjonskostnadene får skylda. Bransjen frykter ikke at det skal skje i Norge.
Bondebladet 06.02.2023
Solveig Utvik, Vestvågøy Den siste tids dyretragedier ryster oss alle. Dette handler ikke om onde og sløve bønder, men om bønder som er i dyp krise. Hvordan skal vi unngå slik tragedier i fremtiden?
Bondebladet 03.02.2023
I den prima omtalen av folk si tru på forskingsresultat i Bondebladet 26. januar vert nemnt skepsis til resultata på grunn av økonomisk støtte frå - og økonomiske bindingar til industri som heilt eller delvis har finansiert forskinga.
Bondebladet 02.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt