AddToAny

- Norge er et «verstingland» på psykologiske tester

- Norske psykologer har ikke nok kunnskap om testene de bruker, sier Katharine Williams. Hun er nyansatt leder for det nye Oslo-kontoret til den internasjonale testutvikleren Hogrefe.
Nylig åpnet det internasjonale forlaget Hogrefe kontor i Oscars gate i Oslo.

Forlaget, som ble stiftet i Tyskland i 1949, er an anerkjent utgiver av tidsskrifter, bøker og psykometriske tester på det europeiske markedet. De har også tidligere hatt norske medarbeidere, men ikke egen kontoradresse i Oslo.

Katharine Williams har gått fra fagredaktørjobb i Gyldendal Akademisk til å lede Hogrefes store satsing i Norge. Hun mener det er flere utfordringer knyttet til norske psykologers bruk av kliniske tester.

- Jeg har jobbet som kliniker i mange år, og ble ofte bedt om å uttale meg faglig, holde foredrag eller vurdere pasienter. Da oppdaget jeg at det er mange «sannheter» der ute som vi ikke har belegg for å si. Det gjelder også bruk av tester og tolkninger av resultater, forteller hun til Psykologisk.no.

En stor utfordring ligger i norske psykologers bruk av «kopimaskintester,» legger hun til.

Tradisjon med å kopiere tester

- Norge er et «verstingland» når det gjelder bruk av psykometriske tester. Dette er et underlig paradoks

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Eg lurer på om det i dag skal mindre til for å vippe oss av pinnen enn tidlegare, skriv Rebin Badkan, kommunepsykolog i Aurskog-Høland kommune.
Psykologisk.no 13.12.2019
Vi psykologer må møte menneskelige mysterier med ydmykhet. Vi må bevare respekten for pasienter vi ikke skjønner, skriver Grete Lilledalen.
Psykologisk.no 12.12.2019
Pernille Bruusgaard er sykehjemsoverlege og jobber med de eldste og de sykeste. Hun lurer på hva det faktisk er lov å dø av for tiden.
Psykologisk.no 11.12.2019
Hvis du mister balansen mellom for mye og for lite, risikerer du å krasjlande. Skjebnen til den greske sagnfiguren Ikaros forteller oss hvor viktig det er å finne vår egen gyldne middelvei i livet, skriver Eirik Hørthe.
Psykologisk.no 10.12.2019
Universitetslærere bør bli mer opptatt av å få ting ut av studentenes hode, skriver Rannveig Grøm Sæle og Torstein Låg.
Psykologisk.no 09.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt