AddToAny

Noen må spise mer sukker for å kjenne den søte smaken

Noen må spise mer sukker for å kjenne den søte smaken
Mennesker med en spesiell genvariant må spise mer sukker for å smake søtt. De får også mer hull i tennene, ifølge ny studie.
Sukker smaker ikke likt for alle og munnene våre er forskjellig.

Nå har Linda Eriksson, en doktorgradsstudent ved Umeå universitet i Sverige, oppdaget noe nytt: En sammenheng mellom et spesifikt gen og følsomhet for sukker.

De som hadde dette genet, trengte rett og slett mer sukker for å smake søtt.

De hadde også større risiko for å utvikle hull i tennene.

Spiser de mer sukker?

Denne sammenhengen har tidligere ikke vært kjent, ifølge en pressemelding fra Umeå universitet.

Genet det er snakk om, er SL2CA4.

Det er en bestemt variasjon av dette genet som gjør at enkelte av oss trenger mer sukker for å få den samme opplevelsen av sødme enn andre.

Teorien er at folk med variasjonen spiser mer sukker og at de derfor får flere hull i tennene.

Men Eriksson har bare funnet en sammenheng. Det er altså ikke helt sikkert at det er dette genet som gjør at folk får mer hull i tennene. Men f

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Kjente og kjære hageplanter kan skape trøbbel på sikt. Mange tenker nok på lupinen når de hører ordet fremmedart. Lupinene kom til Norge som en vakker ...
forskning.no 28.09.2023
Amerikanske forskere har kartlagt på hvilke tidspunkt eiere til omplasserte hunder kan forvente at adferdsproblemene går over, og når de kan forventes ...
forskning.no 28.09.2023
- Bare det å si at ME ikke kan helbredes, gjør at pasientene blir usikre, stresset eller redde, og de mister naturlig nok håpet. Dette gir dårligere ...
forskning.no 28.09.2023
Havets dyp er like ubegripelig som universet. Det beviser nok en gang vinneren av Oceanopgraphic Magazines Ocean Photographer of the Year 2023. Se ...
forskning.no 28.09.2023
Etter mange års arbeid mener en forskergruppe å vise hvordan antimaterie påvirkes av tyngdekraften.
forskning.no 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt