Kjøttbransjen
11.11.2021
NM i kjøttprodukter er kjøttbransjens viktigste forum for å vise fram mangfoldet og kvaliteten, avspeilt i konkrete kjøttprodukter.
Under årets konkurranse har det deltatt svært mange bedrifter med til sammen 525 ulike produkter. Det er veldig bra med et slikt engasjement i NM, både for bransjen selv, men ikke minst for å kunne vise for forbrukerne den store jobben som blir gjort for å skape nye og enda bedre matprodukter.
Men det er et bakteppe som ser ut til å bli viktigere og viktigere for hvor kjøttbransjen går. Kjøttforbruket per capita i Norge er på vei ned. Selv med et pandemiår med delvis stengte grenser har samlet kjøttforbruk gått ned med 2,5 prosent i 2020.
Så vil noen spørre: er det et problem at kjøttforbruket går ned? Ja. Både for selvforsyningsgraden, utnyttelse
Gå til medietMen det er et bakteppe som ser ut til å bli viktigere og viktigere for hvor kjøttbransjen går. Kjøttforbruket per capita i Norge er på vei ned. Selv med et pandemiår med delvis stengte grenser har samlet kjøttforbruk gått ned med 2,5 prosent i 2020.
Så vil noen spørre: er det et problem at kjøttforbruket går ned? Ja. Både for selvforsyningsgraden, utnyttelse