AddToAny

Nei, Nordby Lunde. Ikke alle bistandsmidler går til utvikling

Nei, Nordby Lunde. Ikke alle bistandsmidler går til utvikling
MENINGER: Målet for bistanden må være at land kommer seg ut av fattigdom og blir uavhengige av bistand. Når dette ikke skjer, bør vi faktisk vurdere om vi bruker pengene våre på riktig måte, skriver Fremskrittspartiets nestleder Sylvi Listhaug.
Når vi står midt i en pandemi kan ikke bistand være den eneste budsjettposten som er fredet, spesielt ikke når vi vet hvordan millioner av skattebetalernes penger brukes på prosjekter som har en tvilsom nytte.

Det er interessant at Heidi Nordby Lunde velger å kritisere meg for et intervju jeg ga til bistandsaktuelt. Spesielt fordi hun i utgangspunktet er helt enig med meg: Én-prosentmålet har ingen verdi i seg selv og vi må ikke kaste bort penger på tiltak som åpenbart ikke fungerer.

Men før jeg går videre er det viktig for meg å presisere en ting: De menneskene som hver dag jobber tett på nød, konflikt og katastrofe føler neppe på en pengefest. Det er jo nettopp mer hjelp i nærområdene FrP har talt for i alle år, også i intervjuet Nordby Lunde kritiserer meg for.

Hjelper lite på makronivå

Det som er problematisk er at det i årtier har bli

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

De siste 330 millioner kronene i årets humanitære budsjett skal brukes på å bekjempe sult og akutt humanitær nød.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
- Vi sier ikke at vi kan løse kriger gjennom matvarehjelp. Men ved å bistå folk som lider bidrar vi også til å skape fred, sier Valerie Guarnieri, nestleder i Verdens matvareprogram (WFP). Neste uke mottar organisasjonen Nobels fredspris.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
AFRIKA I HISTORIENS LYS: For noen uker siden blei det avsagt dom i en rettssak i Paris, som med rette har vakt oppsikt - både i Europa og i afrikanske land.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
Britiske Comic Relief skal slutte å fly kjendiser på innsamlingstokt til utviklingsland. Norske organisasjoner vil ikke love det samme, blant annet fordi profilerte mennesker er gode til å begeistre giverne.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
UTSYN: Boka «Verden på vippepunktet» av biologiprofessor Dag Hessen har fått svært gode skussmål av flere anmeldere. Til tross for at mye av omtalen er velfortjent er det noe som skurrer, skriver Tor A. Benjaminsen.
Bistandsaktuelt 04.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt