AddToAny

Når tarmene vrenger seg i det Norge stenges - erfaringer fra et sykehusopphold

Når tarmene vrenger seg i det Norge stenges - erfaringer fra et sykehusopphold
Dersom de samme hanskene var brukt systematisk gjennom hele rommet, hva var da risikoen, undrer sykepleierne etter at en av dem har vært på sykehus.
Norske helsemyndigheter og helsetjenester har vært under et stort press våren 2020, det er det ingen tvil om. I forberedelsene for å ta imot et ukjent antall covid-19-pasienter har flere påpekt manglende smittevernutstyr, sengeplasser og kompetanse.

Erfaringer fra et sykehusopphold har gitt oss et litt mer nærsynt perspektiv.

Når pandemien banker på døren

En alvorlig og akutt tilstand oppsto for en av oss forfatterne. Det medførte et langt sykehusopphold, som sammenfalt med at Norge stengte ned på grunn av covid-19-pandemien. Noen av erfaringene fra sykehusoppholdet gir grunn til bekymring ikke bare som pasient, men også for oss som utdanner sykepleiere. Bekymringene er knyttet til helsepersonellets travelhet, men også synlige mangler i basalt smittevern.

Det kan få alvorlige konsekvenser.

Travelheten hadde mange ansikt

Flere situasjoner avdekket at sykepleiere var en «mangelvare» i en ellers hektisk hverdag. Sykepleierne ble ofte avbrutt i oppgaver inne på pasientrommet for gjøremål andre steder. Og flere av sykepleierne hadde calling i lommen, de var klare til å løpe videre. Det dukket også opp sykepleiere som fortalte at de kom fra en annen post for å avhjelpe.

Disse tegnene på travelhet kan handle om nødvendig omdisponering av kompetanse for å møte behovene ved covid-19. Det kan også ha rot i ubesatte stillinger og mangel på sykepleiere og spesials

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

14 personer fikk i juni påvist infeksjoner fra bakterier i sjøen. Bakteriene, som i verste fall kan være kjøttetende, skal nå kartlegges.
Sykepleien 10.07.2020
WHO, EU og farmasøytisk industri har gått sammen om et initiativ for å motarbeide antibiotikaresistens. Initiativet inkluderer et fond på 1 milliard dollar.
Sykepleien 10.07.2020
Datatilsynet har bedt Oslo universitetssykehus, Universitetssykehuset Nord-Norge og sykehuset i Østfold forklare hvorfor taushetsbelagt pasientinformasjon var offentlig tilgjengelig på nettet.
Sykepleien 10.07.2020
Krisen har vist hvor viktige sykepleiere er for å sikre forsvarlige tjenester og beredskap, skriver Lill Sverresdatter Larsen.
Sykepleien 09.07.2020
I hjemmetjenesten i Karmøy blåser det opp til full storm om privat arbeidstøy på jobben.
Sykepleien 09.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt