AddToAny

Når på døgnet er strømmen billigst?

Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje.
Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Ofte ser man også billige strømpriser på formiddagen før folk flest kommer hjem fra jobb, gjerne mellom 12-15.

Strømmen er altså dyr når folk flest har bruk for den, gjerne på morgenen i tidsrommet 7-9 og på ettermiddagen mellom 16-18.

Prisen følger etterspørselen

Strømprisen fastsettes i markedet og reflekterer forholdet mellom tilbud og etterspørsel etter kraft. Så strømprisene varierer i takt med endringer i forbruk, etterspørsel, fyllingsgrad i magasiner og lignende.

En god og enkel huskeregel er at strømmen som regel er billigst når forbruket er lavt og dyrest når forbruket er høyt.

STORE PRISTOPPER: Som det kommer tydelig frem på denne eksempeldagen hentet fra Nord Pool, så er det noen klare pristopper på strøm når folk flest står opp og kommer hjem fra jobb.

Derfor har vi ofte lave strømpriser om sommeren og høye priser om vinteren, og pristoppene kommer når vi alle trenger strøm på de samme tidspunktene.

Så hvis du til tider sitter på hjemmekontor eller jobber turnus, kan det være smart å sette på en oppvaskmaskin eller starte tørketrommelen mens folk flest er ute på jobb og prisen er lav.

Den siste tiden har vi likevel sett noe helt spesielt, nemlig at strømmen har vært like dyr omtrent hele døgnet - og at det derfor ikke er like enkelt å legge forbruk til tider med billigere strømpris.

JEVNERE PRIS: De siste månedene har mange av dagene vært som denne, jevnt høy strømpris uten noen klare topper. Da sparer man lite på å bruke strøm når andre er på jobb eller sover.

Hva er de største strømtyvene?

Hvor mye strøm hver enkelt husholdning bruker kommer an på type bolig, boligens alder, boligens størrelse, hvor mange man er i husstanden osv.

Oppvarming: Siden vi ligger langt nord og har mange kalde måneder, samt lite alternativ oppv

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Vi vet at vi får høyere leve- og bokostnader i tiden som kommer, og derfor er Arendalsuka, som samler både beslutningstakere og bransjefolk, en viktig arena for å fremme boligeieres interesser.
Hus & Bolig 18.08.2022
Norges Bank hever renten med 0,5 prosentpoeng igjen på rentemøtet 18. august. Dermed har renten økt med 1 prosentpoeng på to måneder, og vi har fått det høyeste rentenivået på 10 år. Samtidig varsles det flere rentehevinger.
Hus & Bolig 18.08.2022
Nå blir det enklere og billigere for borettslag og sameier å utnytte strømmen de selv produserer fra solcelleanlegget på taket.
Hus & Bolig 18.08.2022
En flom, en vei som stenges av et ras, lange strømavbrudd etter ekstremvær, forurenset drikkevann, eller en pandemi. Det er mange gode grunner til å være forberedt.
Hus & Bolig 15.08.2022
RENTEBAROMETER: Du får fortsatt boliglånsrenter under tre prosent, viser Huseiernes renteoversikt for august. Men det kan det fort bli slutt på. Førstekommende torsdag er det varslet ny renteheving, og mange tror også denne blir "dobbelt".
Hus & Bolig 15.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt