AddToAny

Når NTNUs rektor foreslår delte stillinger, er jeg redd mange henger seg på i ren iver

NTNU-rektor Gunnar Bovims uttalelser viser at han mangler innsikt i høyskole- og universitetsansatte sykepleieres hverdag, skriver Ann-Chatrin Leonardsen.
Jeg var ferdig utdannet sykepleier i 1996. Etter dette har jeg bygget på med videreutdanning i anestesisykepleie, master i tverrfaglig samarbeid, helse-/sosialadministrasjon og -ledelse, doktorgrad i helsetjenesteforskning og høgskolepedagogikk / digitale undervisningsformer.

Min motivasjon for alt dette har IKKE vært å slippe å være sykepleier, men å bidra til å forbedre både utdanningen og helsetjenestene til pasientenes beste.

Lite innsikt

På sykepleien.no 5. juli uttalte rektor ved NTNU Gunnar Bovim at «lærerkreftene må ha praksiskunnskap for å være relevante», hvor han sikter til lærere ved sykepleierutdanninger. Dette er jeg enig i. Men: Jeg føler slett ikke at jeg som lærer ikke er oppdatert, at jeg er irrelevant eller ute av stand til å utfordre helsetjenestene, eller at jeg ikke har praksiskunnskap.

Jeg mener at Bovims uttalelse er veldig stereotyp og viser lite innsikt i både sykepleieres og høyskole- og universitetsansatte sykepleieres arbeidshverdag. Per nå jobber jeg fulltid med undervisning og forskning, og mener derfor å kunne uttale meg om begge deler.

Er det noe jeg savner i jobben nå, så er det nettopp pasienter, pårørende og de praktiske, kliniske oppgavene. Jeg har vært så heldig å få jobbe klinisk hele veien - avbrutt av eller i tillegg til annen utdanning.

Under hospiteringene realitetsorienteres jeg på slik hverdagen nå er: Mye endrer seg, men mye er også det samme.

Men nå har jeg sett min begrensning. Jeg finner ikke tid til e

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Å transe barn har blitt tilgjengeliggjort og normalisert, spesielt av helsepersonell med et påbyggingsår innen sexologi. Det kan få alvorlige konsekvenser for et barns friske og naturlige utvikling, skriver Marit Rønstad.
Sykepleien 09.12.2019
Norsk helsepersonell vet mye om antibiotika, men er ikke blant de beste i Europa. I kunnskap om håndhygiene står det enda dårligere til, skal vi tro ECDCs spørreundersøkelse.
Sykepleien 09.12.2019
Mangel på hpv-vaksine gjør at WHO ber land som ennå ikke har innført hpv-vaksine til gutter, om å vente.
Sykepleien 09.12.2019
Sp ber staten overta driften av luftambulansen etter at flere av de nye ambulanseflyene til Babcock er satt på bakken etter tekniske problemer.
Sykepleien 09.12.2019
Snart jul. Snart fri. Og dermed noen vakter som står uten sykepleiere. Hvis sjefen spør om du kan ta en beredskapsvakt, må du huske at den må avtales skriftlig med tillitsvalgte. Og kun hvis det er faglig forsvarlig.
Sykepleien 08.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt