AddToAny

Når Kviltorp Camping er full av smilende feriegjester, kjenner vaktmester Asle Nakken på en grunnleggende glede

Kviltorp camping er et rolig sted. Men uka før Arbeidsmanden var på besøk, var det hektisk. En gjest fikk hjertestans. Kona åpna døra på bobilen og ropte på hjelp. I nabobilen var det et par som jobbet i Nordsjøen, som var drilla på førstehjelp.
De satt i gang hjertekompresjon, og fikk liv i ham igjen. Ambulansen var på plass etter få minutter. Mannen ble sendt til Trondheim med ambulansefly. Etter et døgn ble han sendt tilbake til Molde, og lå på sykehuset der en natt.

- Han kom rett tilbake hit da han ble skrevet ut av sykehuset. Til bobilen og kona, forteller Asle Nakken og smiler.

For det er sånn der er, forteller han. Når gjestene først har kommet til campingplassen, så kommer de tilbake. Igjen og igjen.

Hva er lønna i ditt yrke?Dette er snittlønna i over 350 yrker

Endrede ferievaner

Det var Asle Nakkens besteforeldre som åpna campingplassen i 1957. Allerede den gang var det Norges Automobil-Forbund (NAF) Molde og Omegn som eide campingplassen, og besteforeldrene driftet campingplassen for NAF. De første åra var det en teltplass.

I 1965 ble det bygd 14 campinghytter, alle på 9 kvadratmeter.

Espen A. Istad // STUDIO ISTAD

- Den gang var det det aller ypperste av camping. Det var to køyesenger, strøm, varme og lys, sier Nakken.

For 15 år siden tok de ut en av køyesengene, sånn at det ble bedre plass i hytta. I dag har hyttene gode madrasser, kjøleskap, stressless, internett og TV. Men man må fortsatt ut for å gå på do.

- Det er ingen nordmenn som vil leie de hyttene. Det er ingen som vil gå ut for å gå på do. Nå er planen å rive dem og bygge leiligheter isteden, forteller Nakken.

64 år etter at campingplassen ble etablert, har det skjedd en enorm utvikling. Både i nordmenns inntekter, ferievaner - og på Kviltorp Camping.

Far og sønn: Asle Nakkens besteforeldre åpnet Kviltorp Camping i 1957. I dag drifter han campingplassen sammen med sin far Terje. Også sønnen og datteren til Asle jobber på campingplassen. Dermed er det fire generasjoner som har tatt seg av campinggjester på Kviltorp.

Espen A. Istad // STUDIO ISTAD

Konkurrerer mot hotell

I dag har campingplassen 180 sengeplasser. I tillegg til de 14 hyttene fra 1960-tallet, er det ti store hytter med to soverom, stue, kjøkkenkrok og bad. Det er elleve leiligheter og ni sjøhus. De største sjøhusene har fire soverom, to bad og godt utstyrt kjøkken. Og alle har stor terrasse med utsikt mot havet og fjellene.

- Det er 222 fjelltopper i horisonten. Jeg kaller dem Romsdalsalpene. Men sunnmøringene kaller dem Sunnmørs-alpene, ler Nakken.

I tillegg er det plass til 50 bobiler, 20 campingvogner og 30 telt.

Beliggenheten er fire kilometer fra Molde sentrum. Kviltorp er den eneste campingplassen så nær Rosenes by. Det er 4,5 mil til neste campingplass.

- Jeg pleier å si at det eneste du ikke får her, men som du får på hotell, er f

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Leder i Arbeidsmandsforbundet, Anita Johansen, er svært fornøyd med plattformen til den nye Støre-regjeringen. Spesielt fornøyd er hun med avsnittet om mineraler.
Arbeidsmanden 15.10.2021
Mehmet Karademir er blitt enig med arbeidsgiveren ISS om et sluttoppgjør.
Arbeidsmanden 08.10.2021
Anleggsarbeiderne i maskinentreprenørbedriften Jan Opgård AS skulle starta grunnarbeidet på gruveprosjektet til Nussir i Kvalsund kommune i juli, men er blitt stoppet av aksjonister. Nå har Hammerfest kommune gitt naturvernerne medhold i at driften på gruveområdet må stanses inntil en klagesak er vurdert.
Arbeidsmanden 07.10.2021
Renholderen Grethe Beck gikk til sak mot ISS for å beholde jobben. Nå har hun og arbeidsgiver inngått et forlik.
Arbeidsmanden 07.10.2021
Arbeidsrelaterte sykdommer og skader fører hvert år til 1,9 millioner dødsfall, ifølge en FN-studie. De vanligste årsakene er kols, slag og hjertesykdom.
Arbeidsmanden 07.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt