Kjøkkenskriveren
25.02.2020
1. januar trådte kommunereformen i kraft og kommunene Ålesund, Haram, Skodje, Ørskog og Sandøy ble til Ålesund kommune. - Sammenslåingen er en unik mulighet til å tenke nytt, tenke på tvers og ta faglige grep for bedre ernæring, mener Anita Hole Hofseth, leder ved virksomhet Måltid og ernæring i Ålesund.
De fem kommunene organiserer måltidsproduksjonen ulikt:
Ålesund har sentralkjøkken og lager maten med kok-kjøl til sine 750-800 spisegjester. Disse er fordelt på omsorgssenter, sykehjem, bokollektiv, dagsenter og hjemmeboende.
Skodje har ansatt en kokk på sykehjemmet, som har ansvar for all tørrmat, mens middagene blir levert fra Ålesund.
Haram har to omsorgssentre. Det ene har produkskjøkken lokalt mens det andre kjøper varmmaten fra ISS.
Ørskog har eget kjøkken i tilknytning til sykehjemmet og produserer mat etter kok-server.
Sandøy har storkjøkken som også lager mat
Gå til medietÅlesund har sentralkjøkken og lager maten med kok-kjøl til sine 750-800 spisegjester. Disse er fordelt på omsorgssenter, sykehjem, bokollektiv, dagsenter og hjemmeboende.
Skodje har ansatt en kokk på sykehjemmet, som har ansvar for all tørrmat, mens middagene blir levert fra Ålesund.
Haram har to omsorgssentre. Det ene har produkskjøkken lokalt mens det andre kjøper varmmaten fra ISS.
Ørskog har eget kjøkken i tilknytning til sykehjemmet og produserer mat etter kok-server.
Sandøy har storkjøkken som også lager mat