Kjøkkenskriveren
27.10.2020
Dessert - i betydningen en søt avslutning på et måltid - ser ut til å ta gradvis mindre plass i vår måltidskultur. Er det en bra trend? Ikke nødvendigvis. Det er mange gode grunner til at hverdagsdesserten fortjener en renessanse.
I vår tids offentlige samtale om hva vi skal spise, der fokus på forebygging og behandling av overvekt står sentralt, kan det virke intuitivt at desserten bidrar med overflødig energi og dermed vektøkning. Ser vi nærmere etter, er det ikke sikkert at dette er riktig konklusjon. La oss se på sam menhengen mellom bruk av dessert og forekomst av overvekt. Er det slik at vi har begynt å spise mer dessert i tidsperioden der overvekt har økt mest? Det ser ikke slik ut. Bruken av tradisjonelle desserter har blitt mindre vanlig, og dessert er mer vanlig i de eldre aldersgruppene. Dette kan tyde på at dessert er på vei ut hos de oppvoksende generasjoner.
Betyr dette at vi har sluttet å spise søt mat? På ingen måte. Undersøkelser viser at barn og unge både spise
Gå til medietBetyr dette at vi har sluttet å spise søt mat? På ingen måte. Undersøkelser viser at barn og unge både spise