AddToAny

Nå kan sommerpatruljen komme til din arbeidsplass. - I kommunal sektor er stort sett alt på stell

- Noen synes det er skummelt når vi kommer, men vi føler oss alltid velkomne, sier Mariell Karlsen i LOs sommerpatrulje. Hun er på en friksjonsfri patruljering gjennom kommunale arbeidsplasser i Fredrikstad.
- Vi drar rundt og er gladpatrulje vi, vettu!

Mariell Karlsen (31) ler en avvæpnende latter før hun spør om å få snakke med arbeidsplassens sommervikarer. Fagforbundet Ungs nestleder i Viken er kledd i rød LO-uniform og er ute på et av feriemånedenes viktigste oppdrag: LOs sommerpatrulje.

Ida Christin Foss

Sammen med ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Fredrikstad, Ine Hansen (26), kjører hun rundt til kommunale arbeidsplasser for å hilse på unge vikarer og sjekke at alt er på stell. Har de arbeidskontrakt, vet de hvem som er verneombud, blir de overvåket på jobb? Dette er noen av spørsmålene som stilles i samtaler med de ansatte.

- Vi er ikke farlige altså

Første stopp denne junidagen er Solliheimen sykehjem på Kråkerøy i Fredrikstad. Her er Karlsen godt kjent, ikke bare fra sommerpatruljen, men også i jobben som renholder i et vikariat tidlig i karrieren. Yrkesvalget fikk hun nærmest inn med morsmelka.

- Faren min var maskinoperatør for renhold i kommunen, så jeg har vært med ham på jobb siden jeg var liten. Jeg fikk meg til og med min egen mopp, forteller hun.

I de stille korridorene på Solliheimen spaner patruljen etter unge hoder. Det tar ikke lang tid før et dukker opp.

Ida Christin Foss

- Vi er ik

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Noen medarbeidere trenger rett og slett litt hjelp til å huske at jobben er et fint sted å være. Noen enkle grep kan gjøres når ferien er slutt.
Fagbladet 17.08.2022
Arbeiderpartiet faller under 20 prosent på NRK og Aftenpostens partibarometer for august. Høyre er landets klart største parti med 30 prosents oppslutning.
Fagbladet 17.08.2022
- For mange er det å være menneske så vanskelig at vi må hjelpe med alt fra sykemeldinger til trygdelovgivning, til å klage på skatten eller søke om lån, sier foretakstillitvalgt Bjørn Wølstad-Knudsen.
Fagbladet 17.08.2022
- Trafikksikkerhet, sier arbeidsgiver. - Overvåking som ville gjort Stasi misunnelig, sier sjåfør.
Fagbladet 16.08.2022
Du må være 100 prosent arbeidsufør for å ha rett til ny ferie senere, hvis du er så uheldig å bli syk i ferien.
Fagbladet 16.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt