AddToAny

Nå er du ungdom til du er 35 år - i alle fall i HK

Å flytte aldersgrensa for deltakelse i HKs ungdomsarbeid skapte høy temperatur på HKs landsmøte.
Hvor gammel er en ungdom? I HK har den grensa gått ved 30 år. Da har medlemmer ikke lenger fått tilbud om å være med på aktiviteter i regi av HK Ung. De har heller ikke vært valgbare til regionenes ungdomsgrupper og det nasjonale ungdomsrådet.

Men sånn er det ikke lenger. HKs landsmøte gjorde endringer i vedtektene mandag, slik at medlemmene regnes som ungdommer fram til at der er 35 år.

Det ble vedtatt med 131 mot 94 stemmer.

Flere andre forslag som handler om HKs ungdomsarbeid ble debattert på landsmøtet. Ett av dem dreide seg om å vedtektsfeste at alle ungdomsrådsrepresentantene skal lønnes av forbundet i 20 prosent stillinger. Forslaget ble sendt til redaksjonskomiteen, som kom tilbake med et forslag om i stedet å frikjøpe ungdomsrådslederen i full stilling i tre år, som et prøveprosjekt.

Det ble enstemmig vedtatt.

Også HKs tilbud til studenter var et tema på landsmøtet, og forsamling behandlet forslag om å opprette studentråd og studentambassadører. Det ble heller ikke vedtatt.

Her er flere andre saker fra landsmøtet:

Image-text:

VANT FRAM: HK Ungs leder Henrik Drivenes vant fram i saken om å heve alderen for hvem som regnes som HK-ungdom.

Brian Cliff Olguin

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ber regjeringen innstendig om å presentere ordninger som holder folk i jobb, framfor å permittere.
HK-Nytt 07.12.2021
Her ser du hvor mye feriepenger du kan få sommeren 2022 hvis du har vært permittert eller arbeidsløs i år.
HK-Nytt 06.12.2021
Tre forbundsledere i LO er enige i at kjøpekrafta i år vil gå ned på grunn av den store prisveksten. Dette forventer de av neste års lønnsoppgjør.
HK-Nytt 03.12.2021
Nå trenger vi ordninger som holder folk i jobb, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Hun advarer mot å stenge samfunnet på ny.
HK-Nytt 03.12.2021
Regjeringen vil fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser, varsler arbeidsminister Hadia Tajik.
HK-Nytt 03.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt