Kjøttbransjen
14.05.2020
Dagligvarekjedene bør ha fokus på lam i ukene framover. De aller siste prognosene viser nemlig et voksende overskudd på lam og underdekning på storfe og gris i markedet.
Usikkerheten knyttet til etterspørselen etter kjøtt og egg framover er stor akkurat nå. Det skyldes blant annet koronasituasjonen. Den har bidratt til stengte grenser mot våre naboland, mindre reising, dreid forbruk og skaper generell usikkerhet i markedet. Men et forhold synes klart nå. Etterspørselen etter kjøtt- og kjøttprodukter vil øke noe i Norge i sommer. Markeds- og administrasjonssjef i KLF, Endre Myhr, peker på viktigheten av at kjøttbransjens aktører tar dette inn over seg i planlegging av produksjon og ferieavvikling.
TRE PROSENT FLERE
- Vi står i en spesiell og nokså uavklart situasjon akkurat nå. Det som er sikkert er at bransjens bedrifter må planlegge for økt salg i sommermånedene som ligger foran - særlig juli. Det er beregnet at folketallet i Norge kan bli tre prosent høyere i juli-september enn normalt. Spesielt vil det øke i juli og starten av august.
Det er
Gå til medietTRE PROSENT FLERE
- Vi står i en spesiell og nokså uavklart situasjon akkurat nå. Det som er sikkert er at bransjens bedrifter må planlegge for økt salg i sommermånedene som ligger foran - særlig juli. Det er beregnet at folketallet i Norge kan bli tre prosent høyere i juli-september enn normalt. Spesielt vil det øke i juli og starten av august.
Det er