AddToAny

Morgenbladet-skribenter om redaktørens avgang: - Nødvendig, men ikke nok

Nå venter Thomas Hylland Eriksen på «en tydelig forpliktelse overfor det som var Morgenbladets sjel».
Forrige uke valgte over 30 skribenter å holde tilbake bidrag fra Morgenbladet i solidaritet med journalistene. Forsker Thomas Hylland Eriksen er blant dem. Han mener det er fornuftig at Anna B. Jenssen nå trekker seg som sjefredaktør.

- Slik situasjonen har utviklet seg, var nok dette nødvendig, men i seg selv er ikke dette nok til å redde Morgenbladet, sier Thomas Hylland Eriksen til Kampanje.

- Hva skal til for at du igjen kan bidra i avisen?

- Det må være en tydelig forpliktelse overfor det som var Morgenbladets sjel. Det handler om at man representerer noe litt annet enn den vanlige pressen.

- Fortsatt en del vi ikke vet

Aslak Bonde har levert politiske analyser til Morgenbladet hver uke siden 2003, men forrige uke valgte han å slutte som skribent. Da lanserte han også en idé om å opprette et nytt Morgenbladet under nytt navn.

- Å trekke seg var flott gjort av Anna. Hun har skjønt, lovlig sent riktignok, at det var dette som skulle til for å løse krisen i Morgenbladet, sier Aslak Bonde til Kampanje.

Bonde understreker at det er fortsatt er mange spørsmål som må besvares av ledelsen.

- Jeg jubler ikke før jeg vet hva NHST vil med avisen. Det er fortsatt en del vi ikke vet noe om. Hvem som tar over for Anna vil være av betydning, og NHST må fortsatt redegjøre for hva de vil med nedbemanningen.

Han vil også gi den avtroppende sjefredaktøren ros.

- Jeg har kjent henne som en god leder redaksjonell leder og som et godt menneske.

- Vil du nå vurdere å gå tilbake til Morgenbladet?

- Ja, jeg er for all del åpen for det. Det er ingenting jeg heller vil enn å skrive for Morgenbladet.

- Klart ikke lenger å stå i dette

I en pressemelding i dag varsles det at Anna B. Jenssen går av som ansvarlig redaktør i Morgenbladet. Det skriver Journalisten.

Hun slutter av hensyn til Morgenbladet og av hensyn til seg selv og sine nærmeste.

- Jeg er lei meg for at jeg ikke lenger klarte å stå i dette. Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv, sier Jenssen ifølge pressemeldingen.

Image-text:

Stiller seg bak journalistene:

Thomas Hylland Eriksen er én av over 30 skribenter som har valgt å holde tilbake stoff fra Morgenbladet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Én million TV-seere mister tilgangen til alle TV 2s kanaler.
Kampanje 01.06.2020
Til tross for flere nye tilbud, er avstanden fortsatt stor mellom TV 2 og Get.
Kampanje 31.05.2020
This is PR endrer samtidig navn.
Kampanje 31.05.2020
Frist i forhandlingene mellom TV 2 og Get går ut ved midnatt
Kampanje 31.05.2020
- Da koronapandemien traff Norge som et sleggeslag 12. mars fikk de norske mediebyråene over natten snudd hverdagen på hodet, skriver Børre Sunde.
Kampanje 30.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt