AddToAny

Morgenbladet har meldt avvik til Datatilsynet: Styret fikk oversikt over sykmeldte i avisa

Morgenbladet har meldt avvik til Datatilsynet: Styret fikk oversikt over sykmeldte i avisa
- Virker som bedriften har kontroll på avviket, sier fagdirektør.
Morgenbladet sendte i november en melding til Datatilsynet om at personsensitive opplysninger om hvilke ansatte som var sykmeldte i bedriften, hadde blitt gitt til styret ved en glipp.

Journalisten har fått innsyn i avviksmeldingen, som ble sendt 13. november.

15. oktober omtalte Journalisten at mange ansatte var sykmeldte i en periode med nedbemanning og konflikt mellom redaksjonen og daværende redaktør Anna B. Jenssen.

«Avviket» inntraff i forbindelse med et organisasjonskart som ble sendt til styrets medlemmer 19. oktober. Der sto navn og stillingsbeskrivelse på dem som var sykmeldte akkurat da, beskrives det i avviksmeldingen.

«Hensikten var å informere styret om den alvorlige situasjonen i Morgenbladet, og gi styret en realistisk oversikt over hvor mange som faktisk var på jobb. De personsensitive opplysningene ble sendt ut ved en glipp, og var et brudd på våre interne rutiner», står det i meldingen.

Fagdirektør Knut Kaspersen ved Datatilsynet sier at tilsynet nylig har vurdert meldingen, og ikke finner grunn til ytterligere tiltak.

- Vi er fornøyd med meldingen vi har fått inn, på bakgrunn av at de berørte har blitt informert og at det virker som bedriften har kontroll på avviket, sier Kaspersen til Journalisten.

Konstituert ansvarlig redaktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, sier til Journalisten:

- Vi valgte på eget initiativ å varsle om det vi anså som et mulig avvik, og er glade for at Datatilsynet nå har tatt en vurdering for oss.

Sæbø bekrefter at de berørte ble informert om avviket i november.

Dagens Næringsliv meldte for øvrig om avviksmeldingen i forrige uke, men artikkelen ble avpublisert etter få minutter. Ifølge nyhetsredaktør Janne Johannessen var det en uferdig artikkel som ble publisert ved en glipp.

Image-text:

Sun Heidi Sæbø er konstituert som ansvarlig redaktør i Morgenbladet. Foto: Sturlason

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Jeg reagerer på det massive trykket. Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim mener mediene har drevet kampanjejournalistikk for å få hjem den norske IS-siktede kvinnen og hennes barn.
Journalisten 17.01.2020
Lagmannsretten vurderer NRKs oppsigelse av Rajan Chelliah.
Journalisten 17.01.2020
Anklages for å ha klusset til etterforskningen. Maltas politisjef Lawrence Cutajar gikk av fredag etter anklager om at han har forkludret etterforskningen av drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia.
Journalisten 17.01.2020
- En markering mot Sunnmørspostens lederartikkel. Frps fylkeslag i Møre og Romsdal sier opp abonnementet på Sunnmørsposten etter en lederartikkel som kritiserer Frp i striden om den IS-siktede kvinnen.
Journalisten 17.01.2020
Oljekrisa ga han mulighet til å oppfylle journalistdrømmen.
Journalisten 17.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt