AddToAny

- Mindre effektivt å jobbe sammen med andre advokater

Trondheimsadvokat Vibeke Meland gikk fra å være partner i et større firma til å jobbe alene, i kontorfellesskap med andre bransjer. Det har hun ikke angret på.
TRONDHEIM: Vibeke Meland har jobbet som advokat i snart tjue år. Karrieren startet hun som ansatt i diverse advokatfirmaer, før hun gikk over til å jobbe i et etablert advokatfellesskap og deretter ble partner i et av de store advokatfirmaene i trønderbyen. Åtte år senere, tidlig i våres, trådte hun ut og startet for seg selv.

- Det var først og fremst forretningsmessige årsaker til dette. Jeg gjorde opp status for hva jeg skulle bruke tiden og pengene mine på. Jeg hadde også en opplevelse at det gikk an å drive mer effektivt, sier hun til Advokatbladet.

Dropper advokat-kolleger

Advokatforeningens bransjeundersøkelse for 2017 og 2018 viser at det på landsbasis er stadig færre advokater som velger å etablere seg for seg selv. I Trondheim derimot går det tilsynelatende motsatt vei. Meland tror en av årsakene kan være det gode, gamle «færre om beinet»-prinsippet.

- Jeg tror generelt det er mindre kamp om oppdragene i Trondheim og at advokater flest har nok å gjøre. I tillegg tror jeg man er mer synlig som advokat her fordi vi ikke er så mange, og at vi sånn sett ikke er så avhengig av et firma for å være tilgjengelig for dem som trenger det.

I Trondheim er det ikke bare mange advokater som jobber selvstendig, men flere velger også å etablere seg alene eller sammen med andre bransjer - og helt utenom advokatfellesskapene. Meland er en av dem. Vegg i vegg med hennes kontor finner man Korforbundet på d

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Oslo-advokater vil lære mer om utfordringene polske advokater står overfor. Nylig dro styret i Oslo krets på studietur til Warszawa.
Advokatbladet 20.11.2019
Det er legitimt å velge handlingsalternativer innenfor det EØS-rettslige handlingsrommet, skriver EØS-ekspert Espen Bakken i dette innlegget.
Advokatbladet 20.11.2019
Dom falt i dag i den første av rundt tretti saker som venter på behandling i EMD. - Målet er å gi norske myndigheter veiledning om rekkevidden av EMK artikkel åtte på barnevernfeltet, sier Arnfinn Bårdsen.
Advokatbladet 19.11.2019
Under pressens blitzregn på 2000-tallet ble Jørn Sigurd Maurud landskjent som aktor i Orderud-saken. Nå har han igjen kapret alles oppmerksomhet som Norges nye riksadvokat.
Advokatbladet 19.11.2019
Hvordan hindre at vi som granskere ender opp med både lovgivende, utøvende og dømmende makt i våre hender, spør forfatterne av dette innlegget.
Advokatbladet 18.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt