AddToAny

Menn er best på tellekanter

Menn er best på tellekanter
Tellekanter. Menn er flinkest til å publisere poeng innenfor det norske tellekantsystemet, viser nye publiseringstall. Det nasjonale publiseringsutvalget har nedsatt en arbeidsgruppe for å finne årsaker.
47,6 prosent av de faglige ansatte som blir medregnet når man beregner publikasjonspoeng per ansatte i universitets- og høgskolesektoren er kvinner.

Likevel produserer kvinner bare 33,76 prosent av publikasjonspoengene i sektoren.

Tallene for 2017 viser at antall publikasjonspoeng per faglig mannlig ansatt var 1,132, mens tallet for kvinner var 0,814, viser tall Khrono har hentet og beregnet fra NSD/DBH.

Khrono har sett på tallene for publiseringspoeng i 2017, og hvordan forskjellene er på hva menn og kvinner leverer inn til de såkalte tellekantene.

Når vi sammenligner tall på institusjonene har vi selvsagt tatt høyde for at noen har relativt sett flere kvinner enn menn i sin faglige stab.

Vi ønsker å få kartlagt hvilke virkninger innføringen av den nasjonale publiserings-indikatoren har hatt for nettopp kjønns-forskjeller i publiserings-mønstre. Anne Kristine Børresen Leder av Det nasjonale publiserings-utvalget

Menn produserer mest på 29 av 32 institusjoner

På 29 av 32 institusjoner som har produsert poeng er det menn som relativt sett produserer mest, på kun på tre institusjoner er situasjonen motsatt.

Ved Ansgar teologiske høgskole og Samisk høgskole produserer menn og kvinner omtrent like mye, med en svak overvekt av at kvinnene produserer mest, mens på Høyskolen Diakonova produserer de kvinnelig faglig ansatte definitivt mest.

Felles for disse tre høgskolene er samtidig at de har svært få faglig ansatte (fra drøyt 14 til drøyt 22) og at tallene derfor må vurderes med stor forsiktighet.

I forrige uke skrev Khrono om at Norges idrettsh

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hver uke tar programleder Aksel Faanes Persson med seg en forsker i studio for lære lyttere om et nytt tema. Men selv han er overrasket over hvor mange som hører på.
Khrono 14.08.2022
Mange tusen internasjonale studenter kommer til Norge i disse dager. Prorektor frykter at de kan få seg et sjokk når de oppdager hvor dyrt alt er.
Khrono 14.08.2022
Før valget i fjor hørte vi stadig politikere snakke om interessene til såkalte 'vanlige folk'. Sånn er det ikke i forskningspolitikken.
Khrono 14.08.2022
NTNU vil at forskerne selv skal ha rettighetene til vitenskapelige artikler. Nå innfører de en strategi for å oppnå dette.
Khrono 14.08.2022
Professor Rolf Rønning mener seniorpolitikken ved universiteter og høgskoler må forbedres betraktelig. Samtidig er det et premiss at ikke eldre må stå i veien for yngre, sier han.
Khrono 14.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt