AddToAny

Mener Bondelaget prioriterer melk foran andre produksjoner

Smågrisprodusenten Knut Haugland mener Bondelaget har gjort en god jobb for melkebøndene, men savner samme kampvilje for andre bønder.
Bondebladets journalist Stien Eide intervjuer Knut Haugland.

Det går mot slutten for eksport av Jarlsbergost, noe som betyr at vi produserer 100 millioner liter melk mer enn vi bruker. Grunnen er at politikerne i 2016 bestemte at det ikke lenger skal være lov med eksportstøtte.

Bondelaget fikk i forrige uke staten med på å bruke 200 millioner statlige kroner på utkjøp av kvoter.

- Bondelaget kjører alt de kan for å redde pokalen for melkeprodusentene. Det er helt riktig at de gjør dette, det er jobben deres. Problemet er at de ikke gjør det like intensivt for andre produksjoner, sier Knut Haugland.

Les tilsvar fra Lars Petter Bartnes her:

Alle like, noen likere enn andre

Selv er han smågrisprodusent, en produksjon som har opplevd overproduksjon i mange år.

- Unntaket er 2015. Da hadde vi ett målprisår, på grunn av konkurser og mye sykdo

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Det slaktes i overkant av 4 300 storfe i uke 16 og dekningsgraden er 100 prosent. Det slaktes i overkant av 20 200 gris som gir en dekningsgrad på 115 prosent. Overskudd på ca 2 600 gris.
Bondebladet 18.04.2024
Vårens vakreste eventyr står for døra. Snart skal bøndene i gang med årets våronn, som er en travel tid. Da er det viktig å tenke på skadeforebygging, spesielt når man arbeider i et av de mest ulykkesutsatte yrkene i landet. Her deler vi våre beste råd for hva du kan gjøre allerede nå for å sikre at våronna går mest mulig knirkefritt.
Bondebladet 18.04.2024
I årets jordbruksoppgjør kan det bli vedtatt å gå fra målpris til at Tine skal sette prisen på melk selv. Hva vil det gjøre med prisen?
Bondebladet 18.04.2024
Et annet flertall står klart dersom regjeringa snur, lover Torgeir Knag Fylkesnes. Han ber alle som er glad i norsk landbruk, om å mobilisere.
Bondebladet 18.04.2024
Demonstrasjonene i EU handler om at bøndene er usikre, tror Helle Huseby i Tine. Når klima- og nitrogenutslippene skal kuttes og selv ost har blitt fy-mat - er det da en framtid for dem?
Bondebladet 18.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt