Kjøttbransjen
14.05.2020
De høye dødstallene i Italia henger sammen med at friske dyr får antibiotika. Det mener bakteriekrig-forfatter Erik Martiniussen. Han har tro på at norsk kjøtt kommer styrket ut av koronakrisen.
Koronapasientene dør ikke av viruset - de dør av bakterier. Bakteriene blir livsfarlige først og fremst fordi antibiotika ikke biter på dem. Italia har store problemer med motstandsdyktige bakterier fordi store mengder antibiotika brukes i svineproduksjonen.
MEDISINBRUK
Slik forklarer Erik Martiniussen de store dødstallene i Italia og hvorfor han tror Norge vil klare seg bedre gjennom pandemien. Den lave medisinbruken hos norske kjøttprodusenter gir langt mindre problemer med motstandsdyktige - resistente - bakterier.
Martiniussen er journalist i Teknisk Ukeblad til vanlig, men helt i starten på koronaepidemien ga han ut boken Krigen mot bakteriene. Timingen var tilfeldig - han har arbeidet med boken i fem år.
- Den tar for seg alt som har med forholdet mellom bakterier, mennesker og dyr å gjøre. Det vi undervurderer, er hvor fundamentalt antibiotika er for hele hel
Gå til medietMEDISINBRUK
Slik forklarer Erik Martiniussen de store dødstallene i Italia og hvorfor han tror Norge vil klare seg bedre gjennom pandemien. Den lave medisinbruken hos norske kjøttprodusenter gir langt mindre problemer med motstandsdyktige - resistente - bakterier.
Martiniussen er journalist i Teknisk Ukeblad til vanlig, men helt i starten på koronaepidemien ga han ut boken Krigen mot bakteriene. Timingen var tilfeldig - han har arbeidet med boken i fem år.
- Den tar for seg alt som har med forholdet mellom bakterier, mennesker og dyr å gjøre. Det vi undervurderer, er hvor fundamentalt antibiotika er for hele hel