AddToAny

Med vind i seilet

Rødt-leder og HK-medlem Bjørnar Moxnes bykser oppover på meningsmålingene.
Plassen foran Stortinget fylles med elever som streiker for en bedre klimapolitikk. 13 grader og regn hindrer dem ikke i å si sin mening. Inne på Stortinget venter Bjørnar Moxnes, leder i Rødt, partiets eneste stortingsrepresentant. For øyeblikket er Rødts himmel så godt som skyfri. 6,6 prosent oppslutning har partiet i den ferskeste meningsmålingen. Hadde det vært valg i dag, ville Moxnes fått følge av elleve partifeller som stortingsrepresentanter.
- Det hadde vært hyggelig, det, smiler Moxnes inne på kontoret sitt, som for ikke lenge siden tilhørte Espen Barth Eide fra Arbeiderpartiet.

Krangel med Listhaug
Hva skyldes Rødts suksess? Er det denne 37åringens fortjeneste alene?
- Veldig mange er luta lei av regjeringens politikk, og ønsker seg mindre forskjeller. De ser at regjeringen er tafatt i kampen mot sosial dumping, og at skattepengene går til velferdsprofitører. Mange har fått øynene opp for Rødts politikk, vi har fått en talerstol som når ut til hele landet, sier Moxnes og sikter til Stortingets talerstol.
Den har Moxnes benyttet mange ganger. Han minner gjerne om at det var han som reiste mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug i fjor vår.
- Rødt viste handlekraft, både i denne og i andre saker, sier han.
Forholdet mellom Moxnes og Listhaug er fremdeles ikke hjertelig. På selveste 1. mai møttes de for åpne tv-kameraer, da Moxnes på vei hjem fra et arrangement i Drammen stakk innom Frps arrangement i samme by for å krasje festen, som han sier. Etter en ikke spesielt fruktbar meningsutveksling om EU, flyktninger og bompenger, avsluttet Listhaug med å ta TV2s mikrofon i hånda og si at hun heller skulle bruke tid på vanlig folk og ikke på «blådressen fra Nordstrand».
- Hun ville snakke om klær, jeg ville snakke om politikk, sier Moxnes, og heiser på skuldrene.
- Det er kanskje et triks hun har lært i First House for å slippe å svare for politikken sin.

Ulmende opprør
Moxnes vil stadig snakke politikk. Han peker på at Rødt har vunnet mer og mer oppslutning d
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra HK-Nytt

Sju av ti mener altså at grensehandel ikke er bra for norsk arbeidsliv. De har sagt deg enige i påstanden om at handel i Sverige fører til tap av arbeidsplasser og tap av statlige inntekter.
HK-Nytt 16.08.2019
Når butikker kan holde åpent uten ansatte, forsvinner det viktigste argumentet for å holde stengt på søndager, uttalte Frp-politiker Bård Hoksrud til Vårt Land i sommer.
HK-Nytt 14.08.2019
Tryggheten i arbeidslivet svekkes, viser det siste arbeidslivsbarometeret fra YS som ble lagt fram under Arendalsuka tirsdag. Om lag 3.000 personer har deltatt i undersøkelsen. Den svakt økende utryggheten gjelder i perioden 2009-2019.
HK-Nytt 13.08.2019
27. august skal Postkoms ekstraordinære landsmøte vedta å gå inn i Fagforbundet.
HK-Nytt 13.08.2019
Dette fikk HK avdeling Vest til å reagere. På vegne av styret i HK-avdelingen troppet Henrik Drivenes opp på politihuset i Bergen i midten av juli med en anmeldelse i hånda.
HK-Nytt 09.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt