Kjøkkenskriveren
02.02.2023
- En av Norges fremste kokker som har løftet bærekraft inn i kokkekunsten, og virkelig beviser at nydelig mat kan lages av alt, og at ingenting trenger å kastes,
sa statssekretær Wenche Westberg da hun delte ut Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.
Les merDen 29. utgaven av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skulle i år gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen som har tatt tilbake tradisjonen med å bruke lokale råvarer til det fulle og ikke lar noe gå til spille.
- Alle finalistene er forbilder i å ta Ingrid Espelid Hovigs generasjon på alvor, og de er alle vinnere på hvert sitt vis. Disse fremragende kokkene baner vei og vi har alle noe å lære av dem når det gjelder å bruke sansene, følge sesongene og kaste mindre. Jimmy Øien er en særdeles verdig vinner, med et brennende hjerte for bærekraft og mat. Å bestemme seg for å sikte mot en nullutslippsrestaurant som lager mat av råvarer andre kaster