AddToAny

Masseflukt fra NTNUs kommunikasjonsavdeling

På kort tid har 13 ansatte sluttet i avdelingen. - Det er masseflukt fra en rasert avdeling, hevder ansatte Khrono har vært i kontakt med.
Etter en omfattende omorganisering de siste tre årene har flere erfarne ansatte ved NTNUs kommunikasjonsavdeling søkt seg vekk. Noen jobber nå andre steder ved NTNU, mens andre har funnet seg jobb utenfor universitetet. Noen kommer til å slutte i løpet av høsten, og flere er jobbsøkere.

Flere nåværende og tidligere ansatte som Khrono har snakket med oppgir samme grunn for at medarbeidere slutter: Den nye organisasjonsmodellen fungerer ikke og skaper frustrasjon.

Kommunikasjonssjef Siv Anniken Røv hevder derimot at dagens organisasjonsmodell ble valgt fordi flertallet av medarbeiderne gikk inn for den. Hun mener det ikke er dramatisk at 13 ansatte har sluttet, men at det er vanlig turnover på samme nivå som i Fellesadministrasjonen ved NTNU.

- Det er trist å være på jobb og se at så mange slutter, sier en av de ansatte som Khrono har snakket med. Ingen ønsker å stå fram med fullt navn fordi de frykter konsekvensene. Alle vi har snakket med, beskriver situasjonen likt.

- Det er veldig trist når folk som har gjort en så god jobb over mange år slutter fordi de mistrives, sier en annen medarbeider.

Det var Universitetsavisa som omtalte saken først.

- Vi snakker ikke om faglige spørsmål

Det har vært en del avskjeder i denne perioden. Med kaffe, kake og fine ord. Noen har ikke ønsket å bli takket av, og noen har stadig vekk blitt påminnet på Teams om at folk slutter.

En vi snakker med forteller at vedkommende ble helt på gråten etter avslutningen for en skattet medarbeider. Og blir på gråten i samtale med Khrono.

- Det oppleves som en sorg at vi har mistet så mange gode medarbeidere.

Kildene poengterer at det ikke er hvem som helst som har sluttet. Det er de mest erfarne med tung kommunikasjonsfaglig kompetanse. De 13 ansatte utgjør en stor andel av den sentrale kommunikasjonsavdelingen med tilhold i Hovedbygget. Hvis vi ser bort fra de ansatte i administrativ lederstøtte, er det rundt 35 hoder i avdelingen.

Formålet med omorganis

Les mer

Flere saker fra Khrono

Myndighetene ville likestille all lærerutdanning. Fasiten er katastrofal for praktisk-estetiske fag.
Khrono 03.06.2023
Da påtroppende NSO-leder Oline Sæther skrev kritisk om medisinutdanningen, ble hun beskyldt for å være illojal.
Khrono 03.06.2023
Det er på høg tid at ferske forskarar får ein medlemsorganisasjon som talar si sak, skriv Anders Hjertø Lind i Organisasjonen ferske forskarar.
Khrono 03.06.2023
Regjeringen ønsker å innføre skolepenger for studenter utenfor EØS og Sveits. Dette er en trussel for kunnskapsutviklingen her til lands og rokker ved prinsippet om at utdanning skal være gratis, skriver Alida Johanne Domaas.
Khrono 03.06.2023
Går man etter folks nettverk og jobber, så får det en nedkjølende effekt på ytringsfriheten, sier forsker Kamilla Aslaksen.
Khrono 02.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt