AddToAny

- Mangler en generasjon med klimaengasjement

- Barna og besteforeldrene er med, men vi mangler en generasjon med klimaengasjement, sier Iselin Blakkestad, leder i HKs ungdomsråd.
Hun er på scenen for å snakke om klima under HK-dagen 2019.

- Greta Thunberg har satt i gang mye av engasjementet hos ungdom, og nå har også besteforeldrene hengt seg på og hatt en aksjon, utdyper Blakkestad.

- Men hvor er våre foreldre, og hvor er regjeringa, spør hun.

Blakkestad mener det er viktig at foreldregenerasjonen kommer på banen og viser mer engasjement utad, fordi hun tror det kan føre til at politikerne tar klima mer seriøst.

For å få med foreldrene på laget, håper Blakkestad at barna får dem med seg på skolestreik. Blakkestad var selv med på en skolestreik i mai, og forteller at hun ble imponert over barnas gode svar på hvorfor de var der.

Begynne på arbeidsplassen

Blakkestad mener det er viktig at vi snakker og får mer kunnskap om klima.

- Alle trenger ikke å bli vegetarianere, men vi kan finne løsninger som passer egen livsstil, sier hun.

Blakkestad synes det er viktig at HK tar opp tematikken. Hun har selv tatt en spørrerunde med unge HK-ere, og har inntrykk av at de blir stadig mer bevisst klimaspørsmålet.

- De forteller for eksempel at de er påpasselige med å ikke bruke pappkopper og plastbestikk på jobb, sier Blakkestad.

- Jeg har troa på at unge kan få gjennom flere miljøtiltak på arbeidsplassene sine. Og det er fint å begynne der man jobber, sier Blakkestad.

HK vil sette klimakrav

I løpet av HK-dagen tok også flere ordet for hvordan dagens arbeidsmarked kan bli mer klimavennlig. Forbundsleder Trine Lise Sundnes mener det er på tide å gå fra ord til handling i klimaspørsmålet, og ønsker å bruke vårens lønnsoppgjør til å få arbeidsgiverne til å forplikte seg til å redusere klimautslippene.

Image-text:

Sigrid Bonde Tusvik var konferansier på HK-dagen 2019, og startet dagen kledd i Greta Thunberg-uniform, som hun kalte det.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

I korona-perioden har Jysk-ansatte jobbet på spreng, og selskapet har hatt en stor salgsvekst. Nå deler Jysk overskuddet med sine ansatte.
HK-Nytt 05.06.2020
Dagligvarebutikkene var tidlig ute med tiltak for å minske spredningen av covid-19. Resultatet er lave smittetall blant de ansatte.
HK-Nytt 05.06.2020
Stortinget har vedtatt at Vinmonopolet kan holde åpent en time lenger på lørdager. Det liker HK-klubben dårlig.
HK-Nytt 03.06.2020
Det blir en slutt på høyere dagpengesatser fra 1. november, foreslår regjeringen. Slik blir utslaget i økonomien til arbeidsledige og permitterte.
HK-Nytt 03.06.2020
Det norske tariffsystemet kan brukes til å bidra til å løse klimautfordringene, mener HK. Nå gir forbundet ut en egen bok - til inspirasjon for både arbeidsgivere, tillitsvalgte og medlemmer i fagbevegelsen.
HK-Nytt 02.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt