AddToAny

Mange flere fikk bostøtte i januar

Eldre funksjonshemmede mister livskvalitet Eldre mennesker med fysiske funksjonsnedsettelser kan være særlig utsatt for tapt livskvalitet under koronapandemien.
Det opplyser Husbanken i en pressemelding.

Sammenliknet med desember 2021 økte antall husstander som fikk utbetalt bostøtte i januar med nesten 15 000. Det tilsvarer en økning på om lag 21 %. Økningen kom i stor grad som et resultat av at Stortinget vedtok en midlertidig styrking av bostøtten i forbindelse med de høye strømprisene.

Flest får bostøtte i Viken, størst økning i Vestland fylke.

En av tre Nav-dømte forsto ikke Navs språk

En av tre av de bedrageridømte i Nav-saken sier de ikke forsto Navs regler. Det kommer fram i en granskning som lettlestavisen Klar Tale har gjennomført. Avisen tok for seg 77 dommer etter Nav-saken.

Etter kartleggingen sier Nav-sjef Hans Christian Holte at Nav jobber med å gjøre språket sitt bedre.

Nå er påmeldt i konkurransen om Skup-prisen, som premierer undersøkende journalistikk.

Det er første gang Klar Tale melder på et birag i konkurransen, s.

Nav-skandalen handlet om at en lang rekke trygdemottakere ble dømt for bedrageri fordi de oppholdt seg i utlandet. Nav mente dette var ulovlig, men det viste seg at Nav hadde tolket sine egne regler feil.

72-åring vant BPA-søksmål mot staten

72 år gamle Ole Martin Nordby fra Åmot i Østerdalen gikk til sak mot staten for å beholde sin brukerstyrte personlige assistanse og vant.

Det er Oslo tingrett som nå har opphevet vedtaket om å frata Nordby BPA-ordningen og erstatte den med et hjemmesykepleie og annen praktisk bistand. Vedtaket var fattet av Åmot kommune og stadfestet av statsforvalteren i Innlandet.

- Jeg har pantsatt hus og hjem for å få kjørt denne saken. Så nå får vi bare vente og se om staten anker, sier Ole Martin Nordby til avisen, som skriver om dommen.

Han forteller at han har hatt 36 ulike personer innom seg hjemme etter at han mistet BPA-ordningen.

Begrunnelsen for å frata ham BPA-ordningen var at Nordby angivelig ikke klarte å være arbeidsleder og organisere arbeidet innenfor arbeidsmiljølovens krav. Det skulle derfor handle om hensynet til de ansatte.

I retten vitnet derimot to av assistente og sa de ikke kjente seg igjen i dette, at de likte seg i jobben og at Nordby var en snill og respektfull arbeidsleder.

Åmot kommune vil ifølge Østlendingen avvente å kommentere dommen før den er rettskraftig.

- Nordby har et godt tilbud pr i dag. Blir dommen stående, må vi se hvordan vi syr sammen et BPA-tilbud til Nordby, sier kommunedirektør Stein Halvorsen til avisen.

Ole Martin Nordbys advokat Andras Seehusen Karslbakk er fornøyd med utfallet i saken og mener dommen kan få betydning for andre i samme situasjon.

Men feiringen utsettes til det er avgjort om staten anker, noe Liv Inger Gjone Gabrielsen hos regjeringsadvokaten sier vil bli vurdert.

Staten ble ilagt saksomkostninger på 500 000 kroner.

Mann i elektrisk rullestol påkjørt i 80-sone

(NTB:) En eldre mann i elektrisk rullestol ble påkjørt bakfra ved Fagervik i Vindafjord kommune i Rogaland. Mannen er fløyet til sykehuset i Stavanger.

Politiet fikk melding om ulykken kl. 17.18 torsdag ettermiddag, skriver Sørvest politidistrikt på.

Det er 80-sone i området der mannen ble påkjørt. Mannen ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus med luftambulanse, og hans helsetilstand er ikke kj

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

(NTB-AFP-DPA:) Den britiske regjeringen har lagt fram en hjelpepakke verdt over 180 milliarder kroner for å hjelpe folk som rammes av de høye prisen på strøm og brensel. Storbritannia opplever for tiden den største prisveksten på 40 år.
Handikapnytt 26.05.2022
(NTB-AFP:) Fransk påtalemyndighet vil ikke etterforske solidaritetsminister Damien Abad etter at to kvinner har anklaget ham for voldtekt. Som statsråd har han blant annet ansvar for funksjonshemmedes rettigheter.
Handikapnytt 25.05.2022
Et enstemmig storting har besluttet å stille seg bak en endring av hundeloven som medfører at førerhunder blir unntatt for båndtvang.
Handikapnytt 25.05.2022
Blindeforbundet og Trygg Trafikk krever gjentar kravet om forbud mot elsparkesykler på fortau.
Handikapnytt 25.05.2022
Bedre tilrettelegging for medarbeidere med dysleksi gjør ikke bare arbeidslivet mer inkluderende. Det blir også sikrere, mener partnerne i prosjektet.
Handikapnytt 24.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt