AddToAny

- Livet utenfor Podtoppen

- Podtoppen har kommet. Vær der eller ikke vær i det hele tatt, skriver Eskil Paus i Både Og.
På tirsdag ble Podtoppen lansert. Podkastene til Både Og var ikke å finne noen sted på denne. Rett og slett fordi vi ikke er med på den. Vi teller fem dager med utaforskap nå. Hvordan har det påvirket en podkastprodusent? Vel, det har i hvert fall vært bevisstgjørende på to punkter som jeg her skal gå gjennom.

Men først og fremst må jeg understreke. Utaforskapet er ikke frivillig. Vår plattform og leverandør hadde «Vi beklager, teknisk feil», noe som gjør at Både Og sine podkaster ikke er på listen før i neste uke. Dette gjorde meg relativt misfornøyd og rastløs. Men når nå engang situasjonen var slik, kunne jeg i hvert fall føle på hvordan det var å være utafor, og gjøre noen refleksjoner rundt det.

For det første. Podtoppen har kommet. Vær der eller ikke vær i det hele tatt. Sånn føles det. Selvfølgelig lever vi i en liten bransjeboble, og det er en sannhet med modifikasjoner. Kanskje folk flest ikke bryr seg stort. Men allikevel. I selve lanseringsuken, der alle og i hvert fall enhver, tråler gjennom listen for å finne seg selv og andre, der man kanskje mer enn noen gang blir synlige med både størrelse og konsept, der er ikke vi! Det er ikke bra for podkasterne vi jobber med og de vi ønsker å jobbe med. Og kanskje like viktig: det er ikke bra for publikummet vi prøver å nå ut til.

For det andre. Vi er i starten av året. Det jaktes annonsører. Vi har løpende kontakt med en rekke muligheter. Vi sender over estimater og budsjetter. Og hva med lyttertallene, spør de potensielle annonsører? Jo... de er slik og sånn. IAB-standard. Helt trygt. Seriøse tall. Bare les mer på denne linken. Etc. etc. Så kommer Podtoppen med sine tall. Og hvorfor er ikke Både Og med på den, lures det kanskje på? Det oppstår en lite vakuum der og jeg er redd det ikke gjør så godt for troverdigheten. Og hva med de allerede eksisterende samarbeidspartnere? Det skapes uro i rekkene. Hvorfor er dere ikke med på listen? Opererer dere med et annet tallsystem enn bransjen? Underforstått - blir vi lurt? Og så: brannslukking.

Konklusjon: Jeg ønsker Podtoppen hjertelig velkommen. Det er en start på noe som vi må ha. Og forhåpentligvis får den med seg alle, ref. siste dagers kommentarer. Endelig kan vi snakke om den samme lytteren med annonsørene. Endelig kan publikum, podkastere og produsenter få en reell opplevelse av størrelsen på podkastene her til lands. Og til dere andre som står utafor... jeg vet hvordan det føles.

Image-text:

Uten Både Og:

Podtoppen ble lansert uten podkaster fra Både Og. Produsent og kreativ leder Eskil Paus skriver om hvordan det har vært å stå på utsiden. Foto: Eivor Eriksen

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Mener filmen bygger på stereotype forestillinger om sykepleiere.
Kampanje 24.02.2020
Restene etter Gresvig-konkursen skal drives videre som Intersport.
Kampanje 24.02.2020
NRKs lørdagssatsing øker oppslutningen i sin tredje sesong.
Kampanje 24.02.2020
Tidligere Gresvig-sjef Lars Kristian Lindberg får nye oppgaver.
Kampanje 24.02.2020
- Hopper du rett til tiltakene, er konsekvensen ofte at folk stritter mot, skriver Snorre Erichsen Skjevrak, rådgiver i Geelmuyden Kiese.
Kampanje 24.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt