AddToAny

Lite konkret folkehelsemelding

Ingvild Kjerkol (Ap) la fram regjeringens folkehelsemelding rett før påske. - Forskjellene i landet vårt er for store, også når det gjelder helse.
Vi tar grep som fremmer helse i hele befolkningen, uansett inntekt og bakgrunn, sa helse- og omsorgsministeren.

Elisabeth Strøm

«Folkehelsemeldinga. Nasjonal strategi for utjamning av sosiale helseforskjellar» er den første stortingsmeldingen statsråd Ingvild Kjerkol legger fram. - Dette er et arbeid jeg er stolt over, sa hun på pressekonferansen.

- Det er viktig for meg at folkehelsemeldingen kommer først, for det er folkehelse i alt vi gjør. Vi må styrke grunnmuren i helsetjenesten, og det begynner med folkehelsearbeidet. Vi vil ta grep for at flere får mulighet til å leve lange, gode liv med god helse, uansett bakgrunn og inntekt, sa statsråden.

Urettferdige skillelinjer

Statsråden pekte på at folk med høyere utdanning fortsatt i snitt lever 5-6 år lenger og har bedre helse enn de med kortere utdanning. Undersøkelser viser at ungdom med foreldre med lav inntekt og utdanning oftere sliter psykisk.

- Dette er urettferdige skillelinjer denne regjeringen vil gjøre noe med. Det er viktig med brede tiltak rettet mot hele befolkningen for å utjevne sosiale forskjeller. Våre grep skal ha størst effekt for de som trenger det mest, men samtidig være bra for alle, sa Kjerkol.

Utvalg skal finne treffsikre tiltak

Tobakksbruk og usunt k

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt