AddToAny

Lillehammer baklengs inn i fremtiden?

Slik jeg ser det vil et nytt og moderne campusbygg plassert i Lillehammer sentrum gi oss bedre forutsetninger for å revitalisere høgskolen, skriver Jo Sondre Moseng.
De to pensjonerte Hinn-professorene (Høgskolen i Innlandet, red.anm.) Håvard Teigen og Rolf Rønning er ute i Khrono (27.06) og flagger sin motstand mot Statsbygg sin anbefaling om å flytte høgskolens Lillehammer-campus fra Storhove (lokalisert fem kilometer utenfor byen) til sentrum. Siden rapporten ble offentliggjort i slutten av april har de gjentatte ganger, og med ulike innfallsvinkler, vært ute i samme ærend i lokalpressen.

Rønning og Teigen fikk selv oppleve hvordan tidligere Høgskolen i Lillehammer fikk vokse og utvikle seg etter OL-utbyggingen av Storhove i 1994. Nå mobiliserer de for å diskreditere Statsbyggs konseptvalgutredning og for å bevare Storhove som Hinns campus på studiested Lillehammer. På ett vis forståelig - etter lange yrkesliv på Storhove er det flere som har sterk tilknytning til stedet. Men når de i Khrono forsøker å skape et inntrykk av at «de fleste» ansatte ønsker å bli på dagens campus så stemmer det selvfølgelig ikke.

Jeg er selvfølgelig enig i at verken Hinn eller andre institusjoner skal «bruke penger som fulle sjømenn» på nye bygg.

Jo Sondre Moseng

Statsbyggs rapport er blant annet basert på intervjuer med representanter for institutter og fakulteter ved studiestedet, og på tvers av flere av disse var tilbakemeldingen klar: Campus Storhove er slitt, lite funksjonell og plassert for langt vekk fra samfunns- og arbeidslivet som høgskolen skal ha interaksjon med.

Videre utvikling av studiested Lillehammer har best vilkår i et nybygg i sentrum av byen. Det kan godt være at de fleste av dem Rønning og Teigen omgir seg med er uenig i Statsbyggs konklusjoner - men det er ikke riktig at de «fleste» av de nær 500 ansatte ved studiestedet deler deres oppfatning.

Jeg tilhører de som mener en flytting av campus til byen er tvingende nødvendig. Jeg har jobbet på Storhove i 17 år, og i motsetning til Rønning og Teigen skal jeg forhåpentligvis tilbringe også de neste 30 årene på Hinn Lillehammer.

Jeg er ikke interessert i å bli tatt baklengs inn i fremtida av noen som ikke har kjennskap til min hverdag på campus

Les mer

Flere saker fra Khrono

Før valget i fjor hørte vi stadig politikere snakke om interessene til såkalte 'vanlige folk'. Sånn er det ikke i forskningspolitikken.
Khrono 14.08.2022
NTNU vil at forskerne selv skal ha rettighetene til vitenskapelige artikler. Nå innfører de en strategi for å oppnå dette.
Khrono 14.08.2022
Professor Rolf Rønning mener seniorpolitikken ved universiteter og høgskoler må forbedres betraktelig. Samtidig er det et premiss at ikke eldre må stå i veien for yngre, sier han.
Khrono 14.08.2022
For å forstå rekrutteringsutfordringene til lærerutdanningene trenger vi en kunnskapsbasert tilnærming og mer forsking om temaet, skriver dekan Asle Holthe.
Khrono 13.08.2022
Tre departementer vil vite mer om norske fagmiljøer på kvanteteknologi. - Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier ekspert.
Khrono 13.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt