AddToAny

Likestilling og/eller likeverd?

Likestilling og/eller likeverd?
Politikerne forveksler likestilling med likeverd. Men det er viktig å forstå forskjellen på de to ordene. Særlig nå når det snart er valg.
Når jeg sitter på hjemmekontoret og skriver dette, har værvarslinga akkurat levert håp om varme og sol i omtrent hele landet. Mye kan vi si om dette vakre landet, men det som er helt sikkert er at mulighetene for at sola skinner på oss alle samtidig, er ganske små.
Forskjeller i klima og vær kan vi ikke velge bort, langstrakt og mangfoldig vil landet være uavhengig av hva vi måtte ønske. Men landet vårt byr også på uforståelige forskjeller for folk. Forskjeller i tilgangen til tjenester som man trenger.
Enkeltmenneskets møte med det offentlige byråkratiet kan oppleves overveldende, uoversiktlig og ugjennomtrengelig. Ubalansen i makt er stor, og den oppleves som stor.
Vi kjemper en likestillingskamp. Det siste året har denne kampen handlet mye om hvorfor det er så viktig at FN-konvensjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) blir en del av norsk lov. Det handler om å bygge fundamentet for å anerkjen
Gå til mediet

Flere saker fra Handikapnytt

Tønsberg har kuttet i BPA-timer blant annet for å sikre likebehandling med innbyggere som mottar hjemmetjenester eller bor i omsorgsbolig.
Handikapnytt 23.06.2021
Handikapforbundets leder Tove Linnea Brandvik er med i regjeringes nye likeverds- og mangfoldsutvalg. Hun har klare forventninger om at utvalget skal fremme reell likestilling for mennesker med funksjonsnedsettelse.
Handikapnytt 23.06.2021
Under tittelen «Selvsagt» har Uloba Independent Living Norge lansert sin egen podkast for å gjøre flere kjent med funksjonshemmedes rettigheter og hvorfor disse rettighetene ikke oppfylles uten kamp.
Handikapnytt 23.06.2021
NHF Hadeland og andre aksjonister med assistansebehov klarte å få kommunestyret til å snu i saken om den omstridte tjenestekonsesjonen for brukerstyrt personlig assistanse i Gran kommune i Innlandet.
Handikapnytt 22.06.2021
Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) krever at Abid Raja kommer på banen og svarer på hvordan funksjonshemmede skal kunne delta i demokratiet når de fratas nødvendig assistanse.
Handikapnytt 22.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt