AddToAny

Likestilling og mangfold: - Systematiske hindre finnes internt i firmaene

Mange store, europeiske advokatfirmaer og internjuridiske avdelinger jobber for å avdekke egne, systematiske skjevheter som forhindrer mangfold, forteller Equinor-advokat Hilde Grønland Kuburic.
Hun er hun med i et mangfolds- og inkluderingsforum som er stiftet av juridiske direktører i Europa. Forumet er et underorgan av European General Counsel Association, der store aktører som Shell og Equinor er blant medlemmene, og har blant annet som mål å dele synspunkter og erfaringer.

- Mangfold er ikke et område der det er konkurranse om å være best. Vi har et felles mål om å øke mangfoldet og ønsker å finne gode modeller for bransjen, sier Hilde Grønland Kuburic.

Hun har tittelen senior legal counsel i Equinor, og jobber med anskaffelser til selskapets fornybarprosjekter. Tidligere ledet hun juridisk direktørs kontor, og har jobbet tett på styret og konsernledelsen.

I det europeiske forumet drøftes blant annet hvilke virkemidler firmaene kan ta i bruk for å få økt mangfold- og inkludering.

- Kvinner har færre saker

- Enkelte firmaer har gjort analyser ved hjelp av eksterne rådgivere, og har gjort interessante funn. De ser for eksempel at kvinner gjerne jobber på færre saker. Det kan jo høres ut som en bra ting, for kvinnene får da en dybdeforståelse, og drar en større del av lasset på sakene. Men dette kan også føre til - og dette er noe mange kanskje ikke reflekterer over - at når partnerskapet skal evaluere de ulike advokatene, da er det for menns del mange flere internt i firmaet og eksternt på klientsiden som kan støtte opp om deres prestasjoner, ettersom de har jobbet

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Ny dom klargjør grensen mellom regnskapsovertredelse og grov regnskapsovertredelse.
Advokatbladet 24.06.2022
Advokatforeningen frykter hjemme alene-synsing, og ber om likebehandling.
Advokatbladet 24.06.2022
Et nytt, uavhengig salærråd skal gi anbefalinger til departementet, og staten forplikter seg til å øke rettshjelpssatsen. - Aksjonen var en suksess. Jeg kan vanskelig se at vi kunne ha fått en bedre modell, sier Jon Wessel-Aas.
Advokatbladet 24.06.2022
Nå kan du nominere kandidater til Talentprisen! Hvert år deler Advokatforeningen ut en talentpris til advokater som har utmerket seg som gode rollemodeller i advokatbransjen.
Advokatbladet 24.06.2022
Dommen vil bringe klarhet til kravet om faktisk årsakssammenheng ved inndragning av utbytte.
Advokatbladet 23.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt