AddToAny

LIKER Å SETTE SEG HÅRETE MÅL

LIKER Å SETTE SEG HÅRETE MÅL
Navn/rolle/arbeidsted: Wenche Elisabeth Arnø, avdelingsleder Helse og forvaltning, Avdeling for ernæring og service, Namsos kommune
Aktuell med:
For tiden er det tre store prosjekt som opptar det meste av tiden. Vi skal skifte kostdataprogram; Vi går fra Aivo til Matilda, da går det med en god del tid til å bygge opp programmet slik at det passer vår drift.
Jeg leder et matsvinnprosjekt i kommunen, også det er tidkrevende. Vi har kartlagt alle tre produksjonskjøkken, samt 24 postkjøkken. Funn visste at vi kaster mye mat, og vi har gjort noen grep her for å unngå dette. Vi skal etter hvert i gang med en matsvinn-app gjennom Matilda, og som skal hjelpe oss med å få bedre kontroll på matsvinnet. I tillegg jobber vi mye med holdninger. Det handler veldig mye om å bevisstgjøre ansatte hvor mye vi kaster og hvorfor vi kaster.
Ernæring er et satsningsområdet i kommunen. Dette er et området jeg brenner veldig for, og her har vi startet opp et fagnettverk som jeg leder. Vi erfarer at kompetansen på ernæring ikke er god nok i avdelingene, og et tiltak vi har gjort her er at alle helsefagarbeiderlærlinger i kommunen har en uke av sin lærlingetid på sentralkjøkkenet. Dette for å lære de grunnprinsippene i ernæring. De får en halv dag med teori, resten er de med på kjøkkenet. Fagnettverket skal bidra til å endre holdninger og styrke kompetansen på ernæring i avdelingene og på postkjøkken.
Matsvinn og ernæring henger også sammen og jeg tror Matilda vil bli et nyttig verktøy i arbeidet. Vi gleder oss til å ta programmet i bruk.

Når på morgenen begynner du å tenke på jobben?
Egentlig tror jeg jobben ligge i bakhodet døgnet rundt. Så fort føttene er på gulvet starter jeg å tenke jobb. Går gjennom dagen og legger en plan for hva som skal gjøres. Har lang kjørevei til jobb, så mye planlegges der også.

Nevn en episode fra arbeidslivet du aldri glemmer?
Det jeg husker spesielt godt
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Norges Forskningsråd har gitt støtte til et prosjekt som skal løfte fram og gi nytt liv til vår kulinariske arv for på den måten bygge «Matnasjonen Norge 2030».
Kjøkkenskriveren 02.03.2021
- Det er rett og slett en skandale at bærekraftig utvikling ikke er et prioritert tverrfaglig tema i Vg2-læreplanene for restaurant- og matfag, når man vet at disse læreplanene vil styre yrkesopplæringen de nesten 15 årene,
Kjøkkenskriveren 25.02.2021
Yrkesfagene generelt og restaurant- og matfag spesielt sliter med rekruttering. Er det foreldrene, venner, bransjens rykte eller egne interesser som avgjør når ungdommen skal velge studieretning?
Kjøkkenskriveren 24.02.2021
Hele livet gjennom har vi behov for vitaminer - de livgivende stoffene som kroppen vår ikke kan produsere selv. Men har du tenkt over det faktum at behovet endrer seg med alderen? Dette gjelder ikke minst vitamin D.
Kjøkkenskriveren 23.02.2021
- Vi er veldig glade for å ha med Lise på laget. Hun er en dyktig kokk med høy troverdighet.
Kjøkkenskriveren 23.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt