AddToAny

løsningene

løsningene
100 prosent stilling til alle Lønnshopp og bonuser Slutt på oppvask og vaffelsteking Forbedring av arbeidsmiljøet Normer for bemanningSykepleier Lill Hølvold har ingen planer om å forlate hjemmesykepleien. Stipend til utdanningen og det gode arbeidsmiljøet er to av suksessfaktorene som får henne til å bli.
Mange arbeidsplasser har tatt grep for å rekruttere og holde på sykepleierne.
Les om hva de har gjort.TRANGT: Størrelsen på rommet er ikke noe trekkplaster, men muligheten til å være i forkant med dosettene er et pluss, mener Lill Hølvold.
Bjørnevatn, Sør-Varanger kommune:
- Jeg føler at kommunen har satset på meg. Arbeidsgiver har både lagt til rette for at jeg skal kunne bli sykepleier, og også kunne bli værende. Nå har jeg fått den jobben jeg ønsket meg, og jeg har ikke vurdert å slutte her.
Det forteller Lill Hølvold, sykepleier i hjemmebasert omsorg i base Bjørnevatn i Sør-Varanger kommune.
Det er en av de virkelig varme sommerdagene i Bjørnevatn, det lille tettstedet i Sør-Varanger kommune i Øst-Finnmark.
Lill Hølvold sitter inne på medisinrommet, fyller den ene dosetten etter den andre. Sykepleierne er en uke på forskudd med å legge opp medisiner.
De hun nå legger opp, skal derfor ikke brukes med en gang, de legges i kø i en egen hylle.
- Det gir mindre stress å være litt i forkant, forteller hun. Inne på det lille rommet er det skviset inn to stoler, og hyllene på den ene veggen er stablet nesten opp til taket med kurver fylt av tablettesker, øyedråper og diverse remedier. Hver kurv er merket med brukernes navn. På andre siden ligger de ferdige dosettene.
- Det er altfor trangt. Vi har vokst ut av lokalene, sier hun og ser opp mot de tettpakkede hyllene.
Som mange andre kommuner sliter Sør-Varanger med å fylle ledige stillinger. I februar i år var de 25 sykepleiere i minus. I september har de elleve og en halv ledige stillinger. Men det snur fort i kommunen som må konkurrere med sykehuset om sykepleierne.
Under pandemien har kommunen vært en av de få som har måttet ty til nasjonal hjelp fra Helsedirektoratet for å få sykepleiere nok til å fylle alle funksjoner.
Beliggenheten mot Russland og Finland har krevd ekstra sykepleierressurser på grenseoverganger og ved teststasjoner. Det knaket i sammenføyningene da testing
UTSIKT: I hengekøye mens man skuer mot Russland, kanskje? For å rekruttere sykepleiere til Sør-Varanger lokkes det blant annet med naturopplevelser.

på grensen ble obligatorisk i februar i år. Men også før pandemien var det vanskelig å få nok sykepleiere.

LOKKER MED NÆRHET TIL PASVIK, FINLAND, RUSSLAND, TROMSØ OG OSLO
Ettersom det hele tiden er mangel på sykepleiere, har kommunen valgt å ha en åpen utlysning som ligger ute fast. Her lokkes det:
«Å bo i Sør-Varanger gir deg mange muligheter. Du kan velge mellom kort eller lang avstand til jobb, du kan bo med eller uten naboer, skigåing, kulturmuligheter eller jakt. Du kan gå på kafé eller sove i hengekøye i Pasvik når du har frihelg, eller begge deler så klart! Du bor med nærhet til både Finland og Russland, to timer til Oslo og en time til Tromsø. Når du har bodd her i ett år, blir studielånet ditt redusert med 10 prosent hvert år (maks 25 000 per år) i tillegg til gode skatte- og pensjonsfordeler. Lønn får du også - godt over tariff - og du får flyttegodtgjøring for å komme deg på plass hit.»
Inne på medisinrommet forteller Lill Hølvold at hun øyner et håp om nye lokaler om ikke altfor lenge. Det blir bra.
Men det var verken størrelsen på medisinrommet eller muligheten til å sove i hengekøye i Pasvik som avgjorde at hun havnet akkurat her.
Og det er heller ikke det som gjør at hu
Gå til mediet

Flere saker fra Sykepleien

- Vi er glad for at regjeringen lyttet til våre innspill, sier Jordmorforeningens leder, Hanne Charlotte Schjelderup.
Sykepleien 27.11.2021
Sykepleierne Turid Andreassen og Tonje Tingberg har fått tildelt Florence Nightingale-medaljen. Dette er den høyeste utmerkelsen en sykepleier kan få.
Sykepleien 27.11.2021
- La oss forsøke å være genuine, rause og ta oss tid til å høre med hverandre hvordan det faktisk går. Det kan bety så mye for den enkelte, skriver sykepleier Emilie Solberg.
Sykepleien 26.11.2021
Helseministeren skal i løpet av kort tid avgjøre om Norge skal inngå en direkteavtale med selskapet MSD om å få koronamedisin før jul.
Sykepleien 26.11.2021
Regjeringen forlenger avtalen om vanlig lønn for pensjonerte jordmødre og sykepleiere i seks måneder.
Sykepleien 26.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt