AddToAny

IS-kvinnen dropper rettskrav om fjerning av navn

Stevnet Resett for retten etter at de identifiserte henne med navn.
Kampanje har fått innsyn i et skriv sendt fra advokatkontoret Nordhus og Aarø til Oslo Byfogdembete. Der kommer det frem at rettsmøtet mellom Resett og den såkalte IS-kvinnens advokat Nils Christian Nordhus, som var planlagt å finne sted førstkommende mandag, blir avlyst.

«[Kvinnens navn] og personopplysninger er nå tilgjengelig for alle som følge av Resett AS sin publisering, og vi har ikke sikringsgrunn i behold», heter det i skrivet fra advokatkontoret.

Tirsdag ble det kjent at IS-kvinnen ville gå rettens vei for å forby nettstedet fra å publisere navnet hennes. I begjæringen om midlertidig forføyning legges det stor vekt på barnas rett til personvern.

Kampanje har vært i kontakt med advokatkontoret Nordhus og Aarø. De ønsker ikke å kommentere saken.

- Vi tar frafallet til etterretning og tenker forså vidt at det var en fornuftig avgjørelse å trekke stevningen, sier redaksjonssjef Lars Akerhaug i Resett til Kampanje.

- Jeg forstår det slik at de mener skaden allerede har skjedd. Ellers har jeg vært helt klar på at dette er en vanskelig sak, der det har vært ulike avveininger, men at vi mener vi gjorde det riktige ved å identifisere, sier han.

- Kommer dere til å fortsette å identfisere kvinnen ved navn i saker dere skriver i fremtiden?

- Det vil nok variere fra sak til sak. Vi kommer nok til å identifisere henne i noen saker, men det er ikke gitt at det vil skje i alle.

Akerhaug avslutter med å si at han er «glad og tilfreds»:

- For at vi har fått prinsipell støtte fra personer som ofte kritiserer oss. Det er flott at flere har sett behovet for tenke prinsipielt, det er et sunnhetstegn.

Image-text:

IS-kvinnens forsvarer:

Advokat Nils Christian Nordhus forsvarer den såkalte IS-kvinnen. Tirsdag ble det kjent at de ville gå rettens vei for å forby Resett å publisere kvinners navn - men nå er rettsmøtet avlyst.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Vi lette blant de beste på dette området, og heldigvis fant vi Charlene Walkoff, sier konsernsjef Kjetil Try.
Kampanje 26.09.2020
- Irland vil forby Facebook å sende brukerdata om EUs borgere til USA, skriver kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen.
Kampanje 26.09.2020
- Gleder meg veldig til å leke med Lasse Hallberg, sier Juritzen.
Kampanje 25.09.2020
- Vi har forberedt oss på å ta imot kundene igjen, sier merkevaresjef i TUI.
Kampanje 25.09.2020
Anne-Lise Johnsen Robb har jobbet med markedsføring for Arsenal og Chelsea blitt kåret til «årets unge markedsfører».
Kampanje 25.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt