AddToAny

Kunsten å selge brukt

Kunsten å selge brukt
Andre kan ha glede av tingene du er ferdig med, men å selge brukt er ikke bare-bare. Vi har samlet noen tips for hvordan man kan få til en god og smidig salgsprosess. Og vi har bonustips til deg som skal kjøpe!
Vi har tilbrakt mye tid hjemme dette året, og mange har brukt tiden til etterlengtet opprydning i boligen. Men hva gjør man med ting som er hele, fine og virker som de skal - men som bare ikke helt passer deg lenger? Jo, de kan man selge!

SELGE 100
Huseiermedlem Lise Vermelid Kristoffersen er en garvet brukt-selger. Hun er kjent for bloggen og boken «Pengesnakk» der hun gir økonomiske tips og setter personlig økonomi på dagsordenen. Tidligere i år kom hun med oppfordringen «#selge100» til sine følgere på bloggen og i sosiale medier. Oppfordringen går ut på å finne hundre ting å selge i løpet av ett år. Selv har hun kommet til 37 salg så langt i 2021 når vi snakker med henne i begynnelsen av juni. Det er andre gangen hun selv gjør dette.
- Jeg har blant annet solgt et kaffeservise, noen tøybleier og et fotbad jeg aldri brukte; en del av et gjerde, seks vinglass og en James Bond DVD-samling. Og Bodø/Glimt-supporterutstyret mitt - men ikke fortell akkurat dét til pappa..!
- Kan man selge alt mulig?
- Tja - noen ting er nok litt tyngre å få solgt. Pynteting fra Ikea eller andre lavprisbutikker er vanskelig å få solgt brukt, for de er gjerne så billige i utgangspunktet, så da kan folk like gjerne kjøpe nytt. Billige klær kan også være vanskelig. Da må man kanskje tenke annerledes - selge pakker, for eksempel.

GIKK NESTEN GALT
Selv om Vermelid Kristoffersen har årelang erfaring med å selge brukt gjennom apper og tjenester som Finn, Tise, Bookis og lignende, gikk det nesten galt da hun nylig solgte et teppe.
- Hvis jeg ikke kan være hjemme når kjøperen kommer, setter jeg ofte ting på trappen så de ka
Gå til mediet

Flere saker fra Hus & Bolig

Har du fukt i boligen finnes det naturlig nok en bakenforliggende årsak, men før du får utbedret årsaken til fukten, kan en luftavfukter hjelpe deg.
Hus & Bolig 22.10.2021
Mange som leier ut bolig der strøm er inkludert i husleia, lurer nå på om de kan justere opp husleia for å kompensere for høyere strømpriser.
Hus & Bolig 21.10.2021
Vinteren kan fare hardt med huset. Forebygging og vedlikehold er det viktigste du kan gjøre for å ta vare på boligen din. I tillegg er det en god investering. Vi gir deg sjekklisten.
Hus & Bolig 20.10.2021
Høye strømpriser har gitt rekordetterspørsel etter luftvarmepumper. Er du blant de mange som tenker å anskaffe en? Her er noen ting du bør tenke igjennom før du kjøper.
Hus & Bolig 20.10.2021
RENTEBAROMETER: Renten ble satt opp fra Norges Bank i september. Huseiernes rentebarometer viser at de fleste bankene på toppen av barometere har droppet å sette opp renten, mens alle storbankene har gjort det.
Hus & Bolig 18.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt