AddToAny

Kun seks kvinner blant de mest siterte forskerne i Norge

23 forskere fra norske institusjoner står på lista over de mest siterte i verden.
23 forskere ved norske institusjoner er inkludert i Clarivates siste liste over «Highly cited researchers» for 2020.

Signe Flottorp er forskningssjef ved Folkehelseinstituttet (FHI), og er involvert i flere internasjonale forskningsmiljøer som Cochrane og Grade working group.

Hun er en av kun seks kvinner på den norske lista.

- Det er ikke nødvendigvis sånn at siteringsfrekvens er en god måte å måle forskningskvalitet på. Det finnes mange andre ting man kan måle, understreker Flottorp.

Internasjonalt ledende

- Hva tenker du om å være på lista?

- Jeg var ikke klar over det. Jeg sto på lista i fjor, så da var det litt gøy og overraskende. Flere av kollegaene mine som jobber med en del av de samme tingene har også vært på lista i en årrekke, sier Flottorp.

- Jeg nærmer meg pensjonsalder, så det er ikke dette som driver meg. Jeg har vært heldig som har kommet inn i et spennende fagmiljø både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Grade Working Group ble startet i juli 2000, som en følge av Flottorps doktorgradprosjekt, av hennes veileder Andy Oxman. Vi var liten håndfull mennesker som ville utvikle en metode for å gradere tilliten til resultater i forskning og styrken på a

Les mer

Flere saker fra Khrono

Sykepleieutdanningen ved Høgskolen i Innlandet kan komme til å måtte stryke studenter som ikke får gjennomført praksis fordi de er uvaksinerte.
Khrono 22.01.2022
Siden 1991 har instituttsektorens andel av norske FoU-utgifter sunket fra 35 til under 20 prosent. - Universiteter og høgskoler spiser mer av kaken, det er ikke bærekraftig, sier Lars Holden.
Khrono 22.01.2022
Nær halvparten av norske medisinstudenter tar utdanningen i utlandet. Nå trappes tilbudet opp, langt nord og langt sør. - Avgjørende å knytte studentene til stedet.
Khrono 22.01.2022
UiT-rektor Dag Rune Olsens oppfatning om det grønne skiftet er i tråd med den offentlige, men er vi sikre på at denne oppfatningen har noe for seg, spør førsteamanuensis Svein Anders Noer Lie.
Khrono 22.01.2022
3000 kroner i strømstipend til studentene. Og det kommer også mer penger til forbyggende tiltak for psykisk studenthelse.
Khrono 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt