AddToAny

Krever at ny regjering stopper forskrift om egenbetaling. - Dette er drøyt rett og slett

Forskerforbundets leder, Guro Lind, er ikke fornøyd med arbeidet Henrik Asheim gjør i innspurten som statsråd.
Guro Lind er leder av Forskerforbundet. Hun reagerer kraftig på at regjeringen i hurtigtempo har lansert ny forskrift om egenbetaling.

- Vi er sterk kritisk til forskriften og ikke minst hastverksarbeidet som er gjort. Det er drøyt rett og slett, sier Lind til Khrono.

Statsråd Henrik Asheim er uenig i kritikken og mener at forskriften er «et lenge varslet grep».

Forbundsleder Guro Lind krever at en ny regjering stanser egenbetalingsforskriften, slik at den ikke trer i kraft fra januar 2022.

- I stedet bør den se finansieringen av etter- og videreutdanning i sammenheng med hele finansieringssystemet, jamfør finansieringsutvalget som er satt ned. Om nødvendig må dette utvalgets mandat justeres, sier Lind til Khrono.

Tok dissens i mai

I mai ble det såkalte arbeidslivsrelevansmeldingen diskutert i Stortinget. Et viktig element i meldingen, og i debatten rundt meldingen, handlet om egenbetalingsforskriften.

Et resultat ble forslag til ny forskrift og høringsfristen var 27. juli. På rekordtid har departementet behandlet innspillene og mandag denne uken kom den nye forskriften, kun få uker før en ny regjering er på plass.

En forskrift den daværende rødgrønne mind

Les mer

Flere saker fra Khrono

- Praksis er et naturlig sted å begynne for å skape en kobling mellom utdanning og næringsliv, sa Ola Borten Moe. - Vi må ha insentiver som belønner praksis, sa Morten Irgens ved Høyskolen Kristiania.
Khrono 25.10.2021
Til tross for nye forslag til endringer i Sameloven og Opplæringsloven hvor samiske rettigheter anerkjennes i stadig økende omfang, er det akutt mangel på språklærere i alle de samiske språkene.
Khrono 25.10.2021
- Med den nye politikken i Hurdalsplattformen er det veldig naturlig for oss å se på hvordan vi kan tilby våre utdanninger andre steder, sier Bård Mæland, rektor ved den kristne private høgskolen, VID vitenskapelige høgskole.
Khrono 25.10.2021
Vi må utdanne helse- og sosialarbeidere som tør å si fra og bidra til endring. Ikke bare for befolkningen de skal møte i velferdstjenestene, men også for å styrke tjenestene selv.
Khrono 25.10.2021
Advokat Helga Aune krever at saken mot NLA Høgskolen, der de kan miste høgskolestatus, avvises. Hun hevder at Nokuts komite er fordomsfull og at saken kan sees på som myndighetsmisbruk.
Khrono 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt