BUSKAP
08.05.2020
Skjev fordeling av kalvingene gjennom året gir ujevn tilførsel av slakt og økte kostnader for Nortura. Til syvende og sist er det bonden som får regninga.
- Sett fra bondens sin side gir det dårlig økonomi når skjev tilgang på slakt fører til at Notura må fryse inn varer på lager i stedet for ferskvareproduksjon.
Det sier Byrkjelobonden Jan Erik Fløtre som sitter i konsernstyret i Nortura på tredje året. Han driver melkeproduksjon i Fløtre samdrift som har ei melkekvote på 300 000 liter. I tillegg har de ammeku og storfekjøttproduksjon på innkjøpt kalv.
Med jevnere slaktetilførsel hadde andelen ferskvareproduksjon gått opp og det gir bedre økonomi enn å fryse for lagring. Både
Gå til medietDet sier Byrkjelobonden Jan Erik Fløtre som sitter i konsernstyret i Nortura på tredje året. Han driver melkeproduksjon i Fløtre samdrift som har ei melkekvote på 300 000 liter. I tillegg har de ammeku og storfekjøttproduksjon på innkjøpt kalv.
Med jevnere slaktetilførsel hadde andelen ferskvareproduksjon gått opp og det gir bedre økonomi enn å fryse for lagring. Både