forskning.no
13.10.2021
Tare på menyen er bra for deg og havet. Produksjon av mat krever enorme landområder. Det er omtrent en milliard kuer i verden. De krever en del plass. Men det krever enda større plass å dyrke mat til alle kuene.
Blant annet spiser de soyabønner som dyrkes der skog hugges ned. Det er et problem i Amazonas, der regnskogen vokser.
Les merDerfor mener noen forskere at vi bør finne mer av maten vår under vann i fremtiden.
(Foto: Brastock / Shutterstock / NTB)
Omega-3 kommer fra alger
De fleste av oss spist sjømat som fisk og reker før. Men det finnes mye annet i havet som går an å spise. Og ikke bare dyr. Skal det være en taresalat til lunsj?
Fisk inneholder omega-3. Det er en såkalt fettsyre - et stoff vi mennesker trenger for å fungere.
Men fisken produserer ikke omega-3 selv. Stoffet kommer fra algene. Så spiser fisken algene, og det havn