Kjøkkenskriveren
27.10.2020
Fermentering er i vinden, og har man allerede krysset av surdeig, surkål, kimchi, yoghurt og øl på lista så har kanskje turen kommet til kombucha?
Kombucha har mange påståtte helsefremmende egenskaper, men de viser seg ofte å ikke holde stikk ved vitenskapelig etterprøving. Noe som derimot er helt uomtvistelig er at kombucha er en lekker og forfriskende drikk.
For å lage kombucha trenger man en startkultur eller SCOBY som er en forkortelse for symbiotic culture of bacteria and yeast". Dette er med andre ord en gjeng bakerier og gjær som trives godt sammen! Får man en SCOBY av venner følger det ingen varedeklarasjon med, men k
Gå til medietFor å lage kombucha trenger man en startkultur eller SCOBY som er en forkortelse for symbiotic culture of bacteria and yeast". Dette er med andre ord en gjeng bakerier og gjær som trives godt sammen! Får man en SCOBY av venner følger det ingen varedeklarasjon med, men k