Kjøttbransjen
14.05.2020
Alt tyder på at kjøttforbruket her i landet vil flate ut og etter hvert gå gradvis ned de nærmeste ti årene.
Hva innebærer det for kjøttbransjens aktører og hvilke negative effekter får det for landbruket her i landet?
Denne problemstillingen har vært gjenstand for en nokså omfattende utredning og konklusjonene er nokså dystre både for dem som befinner seg på industrileddet og for aktørene i primærleddet. Reduksjon i kjøttproduksjonen/ kjøttforbruket påvirker nemlig sysselsettingen i jordbruket massivt og økonomien i foredlingsindustrien kraftig.
25 prosent reduksjon i forbruket av rødt kjøtt pr. innbygger vi
Gå til medietDenne problemstillingen har vært gjenstand for en nokså omfattende utredning og konklusjonene er nokså dystre både for dem som befinner seg på industrileddet og for aktørene i primærleddet. Reduksjon i kjøttproduksjonen/ kjøttforbruket påvirker nemlig sysselsettingen i jordbruket massivt og økonomien i foredlingsindustrien kraftig.
25 prosent reduksjon i forbruket av rødt kjøtt pr. innbygger vi