AddToAny

Klart for ankesak etter at DN ble frifunnet for ærekrenkelser

DN-artikkel fra 2014 fremdeles i rettssystemet.
Forretningsmannen som saksøkte Dagens Næringsliv for ærekrenkelser og krevde erstatning og oppreising, men selv ble idømt saksomkostninger på nær millionen, har anket tingrettsdommen og får ankesaken opp i mars til neste år.

Paal Diskerud gikk til sak mot DN på bakgrunn av en artikkel fra 2014, der han mener seg omtalt som korrupt.

DN omtalte at Tinn kommune hadde anmeldt et selskap kontrollert av Diskerud til Økokrim for mulig korrupsjon. Økokrim åpnet ikke etterforskning.

Tingretten viste til EMK

Diskeruds side mente at når ordbruk, typografi, innbyrdes sammenheng og bruk av foto sees i sammenheng med artikkelen, var den naturlige forståelsen at Diskerud personlig ble anmeldt til Økokrim for spesifikke korrupsjonshandlinger.

Dette var uriktig på flere punkter, ifølge Diskeruds side:

«Artikkelen gir uriktig inntrykk av at det foreligger en anmeldelse fra kommunen, mens det var snakk om en anmodning om å vurdere om det forelå straffbare forhold», oppsummeres argumentasjonen i tingrettsdommen.

Tingretten kom til at publiseringen var «egnet til å krenke omdømmet», men samtidig at dette ikke var rettstridig, med henvisning til vernet om ytringsfriheten i EMK (Den europeiske menneskerettskonvensjon).

Lagmannsretten i mars

Det er advokat John Christian Elden som har representert Diskerud gjennom hele prosessen, og også i ankesaken.

- Han er glad for at lagmannsretten har fremmet ankesaken, og ser frem til å prøve spørsmålet om DNs rett til å gjengi uriktige opplysninger som er retten mente var krenkende, kan stå seg innenfor rammen av ytringsfrihet, skriver Elden til Journalisten.

DN har på sin side argumentert for at det ble tatt en rekke forbehold i artikkelen, og at innholdet er refererende og korrekt.

Det er satt av fire rettsdager fra 8. mars i Borgarting lagmannsrett.

Image-text:

Advokat John Christian Elden representer forretningsmannen som tar DN til retten igjen.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Om og når vi blir enige, vet vi ikke, sier TV 2-direktør.
Journalisten 04.12.2021
Første møte med ny statsråd. Fredag hadde Anette Trettebergstuen sitt første møte med Norsk Journalistlag (NJ) som statsråd. - Vi opplever at vi har en kulturminister som prioriterer mediefeltet og er opptatt av journalistikkens kår.
Journalisten 04.12.2021
Ikke enige med Telenor. Telenor vil i tiden framover ikke ha lov til å sende TV 2s kanaler på deres tjeneste T-We. Fredag ble det brudd i forhandlingene om TV-rettighetene.
Journalisten 03.12.2021
Erkjenner for treg innsynsbehandling. Etter flere klager på Politidirektoratets saksbehandlingstid er Sivilombudet i gang med en undersøkelse av direktoratet, skriver NRK.
Journalisten 03.12.2021
Teaterforestilling henter inspirasjon fra virkeligheten. Raumnes-journalist Tommy Norum møtte en teaterkarakter mistenkelig lik seg selv under generalprøven til oppsetningen «Sølvkonglenes gåte», melder avisa selv.
Journalisten 03.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt