Kjøttbransjen
07.10.2021
OSLO Hverdagen er på vei tilbake etter lang tid med koronarestriksjoner og har vi endret vanene våre? Spiser vi det samme som før og har vi samme holdninger til måltidet, maten og hvor den kommer fra?
Vi har spurt analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen (bildet), om hvilke tendenser og trender han ser etter pandemien og om vi har forandret spisevanene våre i koronaperioden.
Dobbel effekt
- Både ja og nei. Vanene våre når det gjelder måltider er nok ganske faste. Men statistikken viser at vi har spist litt mer kjøtt i denne perioden enn tidligere. Mye av økningen kan tilskrives bortfallet av grensehandel. I tillegg har nesten ingen vært på utenlandsreiser, så det vi har spist, har vi spist i Norge. Det gir en slags dobbelt effekt på forbruket. Men også utover dette, ser vi en viss økning i kjøttkonsumet, som vi også kan se i sammenheng med tall som tyder på at vi har s
Gå til medietDobbel effekt
- Både ja og nei. Vanene våre når det gjelder måltider er nok ganske faste. Men statistikken viser at vi har spist litt mer kjøtt i denne perioden enn tidligere. Mye av økningen kan tilskrives bortfallet av grensehandel. I tillegg har nesten ingen vært på utenlandsreiser, så det vi har spist, har vi spist i Norge. Det gir en slags dobbelt effekt på forbruket. Men også utover dette, ser vi en viss økning i kjøttkonsumet, som vi også kan se i sammenheng med tall som tyder på at vi har s