Kjøkkenskriveren
03.09.2019
En fersk undersøkelse i fem kantiner i Rogaland viser at over 80 prosent av gjestene foretrakk norsk tomat framfor importerte fra Spania. - I Norge kan vi dyrke sunne tomater og agurker med høy kvalitet og god smak året rundt, sier forsker Michel Verheul. Han vil avlive tre myter om dyrking i veksthus her i landet.
Søtere, mer smak og finere rødfarge. Dette var noen av karakteristikkene kantinegjestene ga den norske tomaten. Ord som gikk igjen for den importerte tomaten var «vandig» og «lite smak».
Det var i vinter at forsker Jorunn Sofie Hansen ved Nofima gjennomførte smakstesten ved fem kantiner i Rogaland. Undersøkelsen var en del av et fireårig prosjekt «BioFresh» (se boks). Til sammen deltok 574 personer i testen, som gikk ut på å rangere hvilke av to tomatvarianter de likte best. Deltakerne skulle også sette ord på hvorfor de likte den ene sorten bedre enn den andre.
Begge tomatene var av type standard løs vekt med størrelse mellom 57-67 mm, ca. 120 gram. Det presiseres at pris og CO2-avtrykk ikke var en del av undersøkelsen. Den spanske importerte tomaten er en god kjenning av norske kantinegjester da den ofte er å finne i norske salatbarer. Gjestene som deltok i forsøket fikk to båter av hver tomatva
Gå til medietDet var i vinter at forsker Jorunn Sofie Hansen ved Nofima gjennomførte smakstesten ved fem kantiner i Rogaland. Undersøkelsen var en del av et fireårig prosjekt «BioFresh» (se boks). Til sammen deltok 574 personer i testen, som gikk ut på å rangere hvilke av to tomatvarianter de likte best. Deltakerne skulle også sette ord på hvorfor de likte den ene sorten bedre enn den andre.
Begge tomatene var av type standard løs vekt med størrelse mellom 57-67 mm, ca. 120 gram. Det presiseres at pris og CO2-avtrykk ikke var en del av undersøkelsen. Den spanske importerte tomaten er en god kjenning av norske kantinegjester da den ofte er å finne i norske salatbarer. Gjestene som deltok i forsøket fikk to båter av hver tomatva