AddToAny

Kandidaten ble enstemmig innstilt som leder - tapte valget etter varsel

Kandidaten ble enstemmig innstilt som leder - tapte valget etter varsel
Beskyldningene haglet før ledervalget i Velferdstinget i Oslo og Akershus. Under valgmøte hadde kandidaten innstilt til ledervervet med egen advokat, skriver Universitas.
Denne uka har Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT) valgt ny leder. Det har ikke vært uten dramatikk.

En kandidaten var på forhånd enstemmig innstilt. Valgkomiteen beskrev kandidaten som «organisatorisk trygg og politisk sterk valgkomiteen tror vil fremtre som samlende på tvers av alle institusjoner og politiske skillelinjer».

Til tross for at kandidaten var enstemmig innstilt, var det Idun Kløvstad som forrige onsdag ble valgt som ny leder av VT.

Den forbigåtte kandidaten mener selv det skyldes en bekymringsmelding Studentparlamentetet ved Universitetet i Oslo (Sp-UiO) sendte ut i forkant av valgmøtet til lederne av de ulike studentpolitiske listene i studentparlamentet.

Det skriver Universitas, som har fått innsyn i en bekymringsmeldingen signert avtroppende Sp-UiO-leder, Christen Andreas Wroldsen.

I meldingen står det at studentparlamentet har mottatt flere bekymringsmeldinger om kandidatens oppførsel, men det vises ikke til konkrete hendelser.

Informerte listelederne

Videre står det at ingen av varslerne har ønsket å stå fram. Sp-UiO ønsker ikke å videreformidle detaljer av hensyn til kandidaten og varslerne, da de ikke har hatt anledning til å ettergå meldingene.

- Vi varslet valgkomiteen tidlig i prosessen om at vi hadde mottatt bekymringsmeldinger om en kandidat. Dessverre ble denne informasjon gitt videre fra komiteen, så flere fikk vite om den, sier Wro

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvis en enkelt student blir satt i sentrum av en vits, er det ikke helt urimelig om vedkommende føler seg personlig krenket, skriver Torbjørn Skardhamar.
Khrono 06.07.2020
NTNU vil til bunns i om Øyvind Eikrem via falsk facebookprofil har støttet og kommet med hatefulle ytringer. I dag gjennomfører de etter alt å dømme innsyn i epost og på NTNUs servere.
Khrono 06.07.2020
Totalt 94.604 har søkt opptak til høyere utdanning i Danmark før det kommende semesteret. Det er en økning på syv prosent fra i fjor.
Khrono 06.07.2020
Forskningsrådet investerer totalt 43 millioner i forskning på koronaens konsekvenser for økonomi og arbeidsliv. NHH, BI og HVL er på listen over de som får midler.
Khrono 06.07.2020
Norge kan nå gjøre et stort sprang ved å investere i livslang læring for alle. Men da må hele systemet endres dramatisk, skriver Elena Rosnes.
Khrono 06.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt